Megvan az ok, miért csúszik az olimpiai jutalmak kifizetése

2016.11.29. 16:33

Noha a riói olimpia augusztus 21-én véget ért, az eredményes sportolók és az őket felkészítők, még nem kapták meg a jutalmukat. A paralimpia majdnem egy hónappal később ért véget, értelemszerűen még ők sem kapták meg a juttatásukat.

A bajnokok 35 millió forintot kapnak, de a nyolcadik helyezettek is még kétmillióval gazdagodnak, miután az eredményesség után járó összegek nem változtak a 2012-es olimpia óta.

A sportért felelős államtitkárságtól azt a választ kaptam, hogy a magyar kormány maximálisan elismeri a sportolók és az őket felkészítő szakemberek nagyszerű teljesítményét.

„ A Magyar Olimpiai Bizottság a sportszövetségekkel történő egyeztetések után javaslatot állított össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére. Ez a javaslat november közepén érkezett meg az államtitkársághoz, így a szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről.”

Mivel ilyenkor nemcsak a sportolók, hanem a szövetségi tisztviselők, sőt, maga a MOB alkalmazottai is jutalmat kapnak, nem egykörös egyeztetések voltak.

Az érmes sportolóknak emiatt kell várniuk.

A MOB is kiadott egy közleményt, mely szerint, ők az előírásoknak megfelelően, a határidőt betartva döntöttek. Haladéktalanul folyósítanak, azt ígérik.