Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

A műláb jobb, mint az igazi

2016.06.17. 22:04

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) döntése értelmében nem indulhat az olimpián a műlábakkal versenyző távolugró, a német Markus Rehm.

Rehm sokszor versenyzett már az épekkel, tavaly a német bajnokságot is megnyerte, de nem volt mindenki elájulva az eredményeitől. Azzal támadták, hogy a karbonból készült műlábai előnyt adnak neki az ugrásoknál.

A távolugrót arra kötelezték, hogy bizonyítsa be, nem származik előnye a lábprotéziséből. Rehm mindent megpróbált, de nem járt sikerrel. A vizsgálatok felemás eredményt hoztak, azt mutatták ki, hogy a rohama megindításnál hátrányban van, viszont az elrugaszkodásnál egyértelmű előnyt jelent a műláb.

Rehm tavaly 840 centiméter ugrott a paraatlétikai világbajnokságon, ezzel az eredménnyel könnyen olimpiai bajnok is lehetne. A brit Greg Rutheford 831 centivel győzött a londoni olimpián.

Hasonló eljáráson a futó Oscar Pistorius is átesett, de végül ő részt vehetett az épek világbajnokságon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek