Kormos Villő olimpiai kvótás

2016.06.24. 09:56

Biztossá vált Kormos Villő műugró részvétele az augusztusi, Rio de Janeiró-i olimpián. Kormos edzője, Haász Katalin pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megkapták a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) értesítését az olimpiai kvótáról, ezzel hivatalossá vált a 27 éves műugró indulása, írta az MTI.

A februári, riói világkupán Kormos nem került a 18 közé - a 21. helyen végzett -, így nem jutott automatikusan kvótához. A mezőny a világkupa végeredménye alapján vált teljessé, és - mint Haász Katalin elmondta - a szinkronban és egyéniben is kvalifikáló országoknak június 15-ig kellett eldönteniük, hány kvótát használnak fel. A FINA már korábban jelezte, hogy a fel nem használt indulási jogokat a hónap végéig újraosztja, az edző pedig elárulta, hogy Kormos 21. helyezése miatt - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - számítottak rá, hogy ő is a kedvezményezettek között lesz.

Haász Katalin kifejtette, hogy Kormos Villő számára az olimpián reális cél lehet a középdöntőbe kerülés a toronyugrás egyéni versenyszámában.