Árpád
-2 °C
4 °C

Holttestet mosott partra a víz az egyik riói helyszín mellett

2016.06.30. 17:36

Újabb esetet jegyezhetünk fel, ami azt mutatja, hogy Rio de Janeiro nincs teljesen kész arra, hogy öt hét múlva olimpiát rendezzen: az AP amerikai hírügynökség közlése szerint emberi testrészeket mosott partra a víz nem messze a leendő strandröplabda-pályáktól.

A hírek szerint egy lábfejről és egyéb, nem részletezett tesztrészekről van szó, ám a helyi rendőrség nem árult el semmi egyebet az ügyről.

A brazil O Globo újság arra emlékeztetett, hogy Rióban jelentősen megnőtt a napokban az erőszakos bűncselekmények száma, miután egy drogkereskedő megszökött egy helyi kórházból: azóta a rendőrség razziái miatt több lövöldözés is kitört, aminek legalább 10 halottja van, és 50 iskolát is be kellett zárni az erőszak miatt.

Az sem jó jel az augusztus 5-i olimpiai rajt előtt, hogy a riói repülőtéren rendőrök olyan transzparenssel fogadják a Brazíliába érkezőket, amire azt írták:

Üdv a pokolban. A rendőrök és a tűzoltók sem kapnak fizetést, bárki jön Rio de Janeiróba, nem lesz biztonságban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?