Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Két héttel az olimpia előtt dönt a CAS az orosz atléták indulásáról

2016.07.04. 15:37

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) július 21-én dönt az orosz atléták és az őket felfüggesztő Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) közötti vitában, ezáltal arról, hogy indulhatnak-e az ország versenyzői a riói olimpián. A CAS hétfőn jelezte, hogy a július 21-i időpontról a bíróság megállapodott az Orosz Olimpiai Bizottsággal, az IAAF-fel és azzal a 68 orosz atlétával, akik hozzá fordultak az ügyben, írja összefoglalójában az MTI.

Az IAAF az országban tapasztalt, központilag irányított doppingolás miatt tavaly novemberben függesztette fel az Orosz Atlétikai Szövetséget, ezzel az ország atlétáit minden nemzetközi versenytől eltiltotta. Miután a nemzetközi szövetség júniusban meghosszabbította a felfüggesztést, eldőlt, hogy a riói játékokon sem vehetnek részt az orosz versenyzők. Az IAAF csak azok számára hagyott nyitva egy kiskaput, akik Oroszországon kívül élnek és edzenek, s rendszeresen doppingellenőrzéseken esnek át.

A fellebbezést benyújtó 68 atléta Oroszországban él, ám keresetükben arra hivatkoznak, hogy ők soha nem adtak pozitív mintát, s mások hibáiért büntetik őket jogtalanul.