Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Sarapova az utolsó meldoniummal bukó, akiről nem döntöttek

2016.07.12. 20:39

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) megszüntette a februárban meldoniummal lebukott Julija Jefimova orosz úszóval szemben elrendelt versenytilalmat, így a négyszeres világbajnok versenyző ott lehet az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián. A döntésről a 24 éves úszó ügyvédje számolt be kedden, írja az MTI.

Az utolsó meldoniummal lebukott sportoló, akinek ügyében még nem született döntés, Marija Sarapova teniszező, de ő biztosan nem utazik el Brazíliába, mivel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szeptemberben határoz az őt érintő kérdésekben.

A WADA a szer év eleji tiltásának bevezetését követően április közepén engedményt tett, így azok a sportolók, akik március 1-je előtt buktak le a meldonium nevű anyaggal, és mintájukban alacsony volt annak értéke, mentesülnek az eltiltás alól. Az ügynökség a döntést azzal magyarázta, hogy a jelenlegi módszerekkel nem lehet meghatározni, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a szer, azaz nem tudni, hogy január elseje előtt vagy után szedett belőle a versenyző.

A WADA legutóbb arról adott számot, hogy eddig 288 sportoló adott pozitív mintát, az orosz hírügynökség pedig úgy tudja, hogy a meldoniummal megbukottak között legalább 31 orosz sportoló van.