2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Lakhatatlan az olimpiai falu Rióban

2016.07.24. 17:10

Szinte meg sem nyitott az olimpiai falu Rióban, az ausztrálok máris kiakadtak miatta. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság szóvivője a Sydney Morning Heraldban bírálta a körülményeket, szerintük a frissen meglátogatott szobákban szivárogtak a csövek, a vezetékek kilógtak a falból, el voltak dugulva a vécék, a lépcsőházakban pedig nem volt megfelelő világítás. Ezt a küldöttség vezetője, Kitty Chiller árulta el, aki azt is elmondta, hogy a következő három napban Rióba érkező ausztrál sportolókat ezért máshol szállásolják el.

Válaszul a riói szervezőbizottság jelentős mennyiségű takarítót és karbantartót küldött a kifogásolt épületekbe, de azt nem közölték, mikorra készülhetnek el az utólagos munkálatokkal.

Az ausztrálok legalább az olimpiai faluban és a Rio de Janeiróban tapasztalt biztonsággal elégedettek voltak.

A falu a CNN beszámolója szerint kívülről egyébként ötcsillagos létesítménynek néz ki a teniszpályákkal, úszómedencékkel és biciklisávokkal. A faluban egyébként összesen 3604 apartmant építettek, és mind fel van szerelve légkondicionálóval. Ezek 31, egyenként 17 emeletes toronyházban kaptak helyet.