Árpád
-2 °C
4 °C

Miért nem jó, hogy az Egyesült Államok e-vel kezdődik?

2016.07.28. 08:09

Az NBC tévétársaságot már eddig sem igen kedvelték, mert miatta és az Egyesült Államok-beli nézők miatt kerültek az úszódöntők éjszakára, és az újabb nyomulásuk is visszatetsző. A magasabb nézettségük miatt át akarták variálni a megnyitó ünnepség bevonulási rendjét.

A hagyományok szerint az első bevonuló mindig Görögország, majd utána ábécésorrendben következnek az országok a rendező nyelvén, Rióban portugálul, és végül a házigazda zárja a sort. És éppen ez a baja az NBC-nek.

Az Amerikai Egyesült Államok portugálul Estados Unidos, tehát a névsor elején vonul be a Maracanába az amerikai csapat. Az NBC viszont akkor kevés nézőre számít, ezért azt kérte, hogy az angol ábécé szerint sorolják be az Egyesült Államokat, és akkor United States of America néven máris elég hátulra kerülnek. 

Az Insidethegames azt írta, hogy az olimpia szervezőbizottsága elutasította a kérést, és az előzetes tervekhez ragaszkodik a bevonulásnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?