Árpád
-2 °C
4 °C

Kíváncsi, mi van egy sportoló bőröndjében?

2016.07.30. 11:52

Szombat reggel a magyar olimpiai küldöttség legnagyobb része utazott el Rióba. 33 úszó és a két vízilabda csapat is.

Mindig érdekes, miben láthatjuk majd viszont a sportolókat, mi van a bőröndökben. A Győri Úszó SE vezetőedzője, Petrov Iván tartott nekünk egy rögtönzött bemutatót a bepakolás előtt, és előre is elnézést kért, hogy nem fért fel minden a képre.

„Első blikkre úgy látom, ha esetleg eltévesztek egy kanyart az olimpiai faluban, a ruhatáram a Magellán-szorosig még éppen ki fog tartani. A MOB rendesen kitett magáért, mindenféle időjárásra felkészültek, de még a versenyzők kényes ízlésének is megfelelnek. Elsőre abban sem voltam biztos, hogy ezek a fiú cuccok-e. De megnyugtattak, ezek azok, és elég menők.”

A korábbi olimpiákon szerzett felszereléseket elajándékozta, ezért nem tudja összehasonlítani, de a ruhák egyébként is másodlagosak, mert versenyre mennek

„Olimpiára! Nem is versenyre. Péntek este volt az utolsó edzés, már csak a technika csiszolása maradt hátra. A sprinterek szinte már csak zuhanyoznak, mig Jakabos Zsu a 400 vegyesre azért még úszogat. Persze ebbe én lelkes amatőrként belefulladnék, de neki ez a pár kilométer már csak finomítás.”

Petrov, aki az ifjúsági úszók kapitánya, örült annak, hogy közvetlenül repülnek, mert az átszállás stressze nincs rajtuk.

13 órát repülnek, eközben mozogniuk kell, nemcsak a versenyzőknek, mindenkinek, mert a trombózisveszély nem tréfa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?