Hajnalban rajtol az olimpia

Riói olimpia - Hajnalban már jön a nyitóünnepség

Vége
D  AS20160804007
Index
2016.08.02. 13:13

  • Hétfőn megérkezett a magyar olimpiai csapat első és második hulláma is Rióba, azóta is folyamatosan érkeznek a sportolóink.
  • Szilágyi Áron viszi majd a magyar zászlót a megnyitón.
  • A magyar csapatra hajnali 2.37-ig várni kell majd a nyitóünnepségen.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyarországot a riói olimpia megnyitó ünnepségén Áder János köztársasági elnök, a záróünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök képviseli - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-t.

    "Olyan nagyszabású rendezvény esetén, mint a 4 évente megrendezésre kerülő olimpiai játékok, teljesen természetes, hogy minden részt vevő országot magas szinten reprezentálnak állami vezetők. Különösen igaz ez egy olimpia megrendezésére pályázó ország esetében. Magyarországot a megnyitó ünnepségén Áder János köztársasági elnök, a záróünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök képviseli" - olvasható Havasi Bertalan közleményében.

  • Így nézett ki a magyar olimpiai csapat valószínűleg legnagyobb sztárja tízévesen, a helyi újságban. Mellette nagypapája látható, aki ekkoriban az edzője volt.

    A photo posted by Iron Lady (@hosszukatinka) on

  • Az ország legnagyobb olimpiai szurkolói zónájában várja az érdeklődőket a fővárosi Március 15. téren a közmédia sportcsatornája; az ötször hétméteres kivetítőn akár öt-hatezren is nyomon követhetik majd az eseményeket.

    Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az utóbbi évek magyar sportsikereinek komoly szerepük volt abban, hogy az M4 Sport talán túl is szárnyalta a várakozásokat, írta az MTI.

    A közmédia olimpiai közvetítései a televíziós platformon - az M4 Sport mellett az induló M5-ön -, interneten, valamint mobileszközön is elérhetőek lesznek. Az időeltolódás miatt a közösségi együttlétre lehetőséget nyújtó késő délutáni, esti, illetve éjszakai időszakban kerülnek adásba az olimpiai küzdelmek.

  • A hétvégi zord időjárás sem segíti a szervezők és az építők munkáját Rio de Janeiróban. A vitorlás versenyek helyszínen a nagy szél felborította a parti fő rámpát, amelyet aztán darus kocsikkal emeltek ki a vízből.

  • LABDARÚGÁS

    Női torna, csoportmérkőzések:

    E csoport, Rio de Janeiro (Olimpiai Stadion):

    • 18.00 (13.00): Svédország - Dél-afrikai Köztársaság
    • 21.00 (16.00): Brazília-Kína

    F csoport, Sao Paulo (Corinthians Arena):

    • 20.00 (15.00): Kanada-Ausztrália
    • 23.00 (18.00): Zimbabwe-Németország

    G csoport, Belo Horizonte (Mineirao):

    • 24.00 (19.00): Egyesült Államok - Új-Zéland
    • csütörtök 3.00 (szerda 22.00): Franciaország-Kolumbia
  • Helen Richardson-Walsh és Kate Richardson-Walsh a brit gyeplabda-válogatott színeiben szerepel Rióban. A pár nyolc éve van együtt és három éve házasodott össze, mindketten a válogatott legrutinosabb tagjai közé tartoznak.

    Kate Richardson-Walsh-et többször is az év játékosának választották Angliában, a 2012-es olimpián pedig hősiességével vált híressé, amikor az első csoportmeccsen eltörték az állkapcsát, ám ő mindössze két mérkőzést hagyott ki a sérüléssel, és végül bronzérmet szerzett a csapatával. 2015-ben a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották.

  • Kohei Uchimura, olimpiai bajnok, négyszeres olimpiai ezüstérmes és tízszeres világbajnok tornász bevallotta, hogy eddigi brazíliai tartózkodása alatt sikerült egy közel 5000 dolláros telefonszámlát "összeroamingolnia", annyira rágyógyult a színes kis lények hajkurászására.

    A teljesítmény azért is egészen kivételes, mert mindenki tudta szerint a játék egyelőre nem jött ki az országban, azaz bármennyit is keresi valaki Pikachut és barátait, garantáltan nem talál semmit.

    Uchimura szerencséjére mostantól legalább olcsóbban kajtathatja a nem létező szörnyeket, ugyanis a telefontársaság napi 30 dollárért (majd' 9000 forint) korlátlan adatforgalmat biztosít a számára.

    Bízvást gondolhatnánk az egészet pletykának, de az esetről igen mértékadó hírügynökségek is beszámoltak, például a japán AP.

  • A 11-szeres olimpiai bajnok úszó a mai trendnek megfelelően elég feltűnőre  festette a haját . Szerinte kék lett a végeredmény, az internet népe szerint szürke,  Leo Messi  véleményét pedig még nem tudjuk.

  • Több brazil napilap, illetve az AFP hírügynökség beszámolója szerint a szupertitkos megnyitó egyik jelenete igencsak botrányszagúra sikerült. A vasárnapi, jelmezes próba szereplői közül többen is egyhangúan állítják, hogy az amúgy fantasztikus műsor egyik epizódja azt ábrázolja, hogy a brazil szupermodell, Gisele Bündchen a "Girl from Ipanema" dallamaira sétál az utcán, amikor egy utcagyerek rátámad, hogy kirabolja. Szerencsére azonnal megjelenik két rendőr, végül a modell megöleli a gyereket, és mindenki boldog.

    Volt olyan résztvevő, aki szerint a kis klambó egy fürdőruhát próbál meg túl vehemensen eladni Gisele-nek, és ebből adódik a félreértés, mind a műsorban, mind a nézők oldalán. Ez a verzió eggyel valószínűbbnek tűnik, bár az sem vet túl jó fényt a helyszínre, ha egy tangával közelítő kisgyerekről mindenkinek egyből a rablás jut eszébe.

    A szervezők szerint mindebből természetesen semmi sem igaz, egyben mindenki figyelmét felhívták, hogy a műsor tartalma a legnagyobb titok, amit legyenek szívesek tiszteletben tartani. A megnyitó rendezője, az "Istenek városa" című filmet is jegyző Fernando Meirelles szerint rosszindulatú botránykeltésről van szó.

  • Gyomorhurutban betegedett meg az ausztrál női vízilabda-válogatott négy tagja, így megelőzés céljából elkülönítették őket az olimpiára készülő többi sportolótól. Kitty Chiller küldöttségvezető elmondta, a betegek 48 órán át nem érintkezhetnek másokkal, és David Hughes csapatorvos felügyelete mellett kezelik őket.

    Az ausztrálok - akik a 2012-es londoni játékokon bronzérmesek voltak - Róma érintésével érkeztek Brazíliába. A csapat jövő kedden kezd az olimpián. Csoportellenfele az orosz, az olasz és a házigazda brazil együttes lesz. A másik ágon a magyarok, a kínaiak, a spanyolok és az amerikaiak szerepelnek. (MTI)

  • Sokszor fogunk még kitérni, hogy este lesznek az úszódöntők. Az esti hangulatról is kaptunk egy fotót.

  • Indulhat az olimpia vasárnapi mezőnyversenyében a szám világbajnoka, a brit Elizabeth Armitstead, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta fellebbezését. A 27 éves bringás szereplése azok után került veszélybe, hogy 12 hónap alatt háromszor is elmulasztott mintát adni doppingellenőröknek, így elvileg eltiltás várt rá, írta az MTI.

    Armitstead azzal védekezett - sikerrel -, hogy tavaly augusztusban, Svédországban nem az előírásoknak megfelelően jártak el az ellenőrök. Így aztán ezt a hiányzást végül a CAS nem számította be a háromszori mulasztásba, ezért a brit rajthoz állhat Rióban. A bringás közleményében jelezte, hogy mindig is tiszta volt, az is marad, és pályafutása során végig doppingellenes álláspontot képviselt.

    Armitstead a 2012-es londoni olimpián ezüst-, a 2014-es Nemzetközösségi Játékokon és a 2015-ös vb-n aranyérmes volt. Pálya-világbajnokságon egyszer győzött, háromszor volt második és egyszer harmadik.

    Azt csak halkan kérdezzük, vajon egy orosszal is hasonlóan bántak volna?

  • Ismét kiütéses győzelmet aratott a riói olimpiára címvédőként készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott, amely utolsó felkészülési mérkőzésén Nigériát verte, jelentette az MTI.

    Mike Krzyzewski csapata hétfőn 110-66-ra nyert Houstonban. 

    A szintén olimpiai résztvevő afrikaiak az első 22 triplakísérletükből mindet elrontották. A hazaiaktól Carmelo Anthony 19, Klay Thompson pedig 17 ponttal zárt.

    A két együttes 2012-es londoni mérkőzése olimpiai rekordot hozott: még egyetlen csapat sem dobott annyi pontot a játékokon, mint a 156-73-ra nyerő amerikaiak.

    A címvédő Egyesült Államok két hete, első felkészülési meccsén Las Vegasban Argentínát győzte le 111-74-re, majd Los Angelesben 106-57-re, Oaklandben 107-57-re verte Kínát, előzőleg pedig pénteken 80-45-re győzte le Venezuelát Chicagóban.

    Az amerikaiak első riói mérkőzésükön Kínával találkoznak szombaton.

  • A női torna nyitómeccsét már szerdán megrendezik. Magyar idő szerint 18 óra az időpont.

    A brazilokra majd csak ezután kerül sor, Kínával csapnak össze.

  • Állítja a jamaicai sprinter menedzsere, Ricky Simms. A dolog úgy jött elő, hogy a The New Yorker újságírója, Charles Bethea elgondolkodott, a világ leggyorsabb embere vajon milyen gyorsan is futná le az egymérföldes távot, az elmélkedés végén pedig feltette a kérdést magának Simmsnek is, volt-e már erre példa. A menedzser viszont gyorsan lelőtte a találgatásokat, amikor azt válaszolta neki, hogy Bolt még életében nem futott ennyit egyszerre.

  • A Nemzeti Sport interjút készített Gyurta Dániellel, aki mellett ott volt a felkészülés alatt Széles Sándor.

    A mesteredzőt a kazanyi vb-n kórházba vitték, de talpra állt.

    Gyurta elárulta, jólesett neki, amikor az utolsó edzőtáborban, Hódmezővásárhelyen megdicsérte, mert ez nem szokása. Volt olyan világbajnoki címük, miután azt mondogatta, mit rontottak el.

    "Hatalmas erőt ad, hogy mellettem áll" - jelentette ki London olimpiai bajnoka.

  • Arról ír a Blikk, hogy hat állami vezető utazását a riói olimpiára a Magyar Olimpiai Bizottság fizeti.

    A Budapestről induló chartergépekre 700 ezer forint egy jegy, ez minden, csak nem luxus.

    Ha részletesen kíváncsi, melyik politikusok, mikor utaznak és jönnek vissza, itt a táblázat, megnézheti.

  • A legendás amerikai úszó, Cseh László örök ellenfele immáron az ötödik olimpiájára készül. Az utolsó hazai edzése után posztolta ezt a vidám képet magáról és társairól. Meg a hasáról.

    A photo posted by Michael Phelps (@m_phelps00) on

  • Mennyit? A magyar kormány nem fukarkodik, 35 millió forintot dob hozzá ahhoz a magyar sportolóhoz, aki aranyérmet szerez Rióban. De még az ezüst is egy budapesti lakás árát hozza a konyhára, 25 millió forintot ér, a bronz 20 milliót.

  • A tavaly áprilisi, nepáli földrengés egyik túlélője, a 13 éves úszó, Gaurika Singh lesz a legfiatalabb versenyző a pénteken kezdődő olimpián, írja az MTI. A riói olimpián női 100 méteres hátúszásban induló versenyző 13 éves és 255 napos lesz vasárnap, amikor az előfutamokat rendezik.

    12716218 494584140726736 6357422780046384417 o
    Fotó: Facebook
  • A Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, ami elég ritkán szokott ilyen gyorsan ítéletet hozni.

  • Kovács Zsófia és Hídvégi Vid is elkezdte már az edzést az olimpia helyszínén, és mindketten elégedettek szinte mindennel. „A falu nem tökéletes, nekem az ételek nem jönnek be annyira, pedig nagy a választék, de összességében nincs okom panaszra” – olvasható a sportági szövetség hírlevelében Hídvégi nyilatkozta.

  • A Guardian cikke szerint elég komoly bundaprobléma van a bokszbíróknál, és ez akár az érmekről döntő meccseken is megjelenhet. A cikk állítása szerint bírók bizonyos csoportja összeül a nagy tornák előtt, és megbeszélik, hogy bizonyos párharcokat hogyan ítélnek majd meg.

    Az olimpiai boksztorna persze látott már hasonlót, a legdurvább példa erre az 1988-as döntő, amiben a hazai Pak Szihon legyőzte az amerikai Roy Jones Jr-t. A bírók 3-2-vel adták neki a meccset, amin Jones 86 ütést vitt be a koreai 32-jével szemben. Állítólag volt olyan bíró is, aki elismerte, hogy Jones simán nyert a ringben, de a koreai közönség miatt a hazai versenyzőnek kellett adni az aranyat.

  • Négy éve mindenki Carly Rae Jepsentől a Call Me Maybe-t nyomta, élükön az amerikai úszóválogatottal. Na, most megint egy amerikai csapat kezdi az őrületet, a kosarasok Vanessa Carlton 2001-es slágerét, az A Thousand Milest kapták elő a repülőn.

    Mondjuk négy éve jó volt, mert csak tátogtak rá, most meg énekelnek is :((((

    A Call Me Maybe alternatív klipje négy év alatt 13,3 millió nézésig jutott el, vajon Draymond Greenék meddig viszik?

  • A kínai Ma Longot sokat a világ legjobb pingpongosának tartják, csak még olimpiai aranya nincs. Rióban ezt is megszerezheti. Most kiderült róla, hogyha fokozódik a versenystressz, akkor iszik. Edzője, Luo Guoliang elmondta, ha nagy a nyomás, akkor el kell menni tanítványával a bárba, és isznak egy keveset, leginkább sört. Ez az egyik figyelemelterelés, a másik pedig az, hogy mindenféle szövegeket, mendemondákat ad elő neki

  • A 366 angol indulóból várhatóan nagyjából 55 lesz ott a nyitóünnepségen, a többségük még Belo Horizontéban lesz, néhányukra pedig már a megnyitó utáni 24-48 órában verseny vár, ezrét lesznek csak ilyen kevesen.

    A britek 47 éremnél is többet szeretnének Rióban. (MTI)

  • A legfrissebb világranglista alapján sorolták be a riói versenyzőket, a sorsolás majd szerdán következik. Póta csak a második fordulóban lesz érdekelt, rajta kívül Lovas Petra (45.) és Pattantyús Ádám (48.) lesznek még ott az olimpián, ők várhatóan elkerülik a selejtezőt. (MTI)

  • Hans Wilhelm Gab, a német asztalitenisz szövetség korábbi vezetője és a Német Olimpiai Bizottság tagja visszaadta 2006-ban kapott kitüntetését, miután az Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem zárta ki az orosz sportolókat a riói játékokról.

    A NOB szintén német elnökének címzett levelében azzal indokolta döntését, hogy nem ért egyet a NOB és annak vezetője, Thomas Bach által játszott "politikai futballal", és úgy érzi nem szeretné tovább birtokolni az érdemrendet, amit egy olyan szervezettől kapott, amely "elárulta a sportot".