Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis indulhat a magyar világbajnok kajakpáros Rióban

D  AS20150822138
2016.08.04. 06:46

A NOB és a nemzetközi kajak-kenu szövetség is elfogadta a magyar olimpiai csapat kérését, hogy a doppinggyanú miatt a magyar csapatból kitett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett Molnár Péter és Tótka Sándor indulhasson 200 méteren az olimpián.

A két kajakost a héten függesztették fel, amikor kiderült, hogy fejenként három-három atipikus mintát produkáltak, ami bár nem minősül doppingvétségnek, kitették őket a csapatból. Szomolányi és Horváth szervezetében megállapíthatóan szintetikus növekedési hormont találtak.

A nevezési határidő július 18-án lejárt, így  a magyarok szempontjából igencsak méltányos döntés született, hogy a két új ember is megkapta a zöld jelzést.

A MOB tájékoztatása szerint a döntésnek megfelelően a férfi K-1 200 méteres versenyszámban Molnár Péter ül majd hajóba, míg K-2 200-on a tavalyi világbajnok páros, Molnár Péter és Tótka Sándor duó.

Molnár Péter éjszaka kapta a hírt, a Mob.hu szerint el sem akarta hinni: „Álmodom, vagy sokkot kaptam? Nem is tudom, erre mit mondjak. Mérhetetlen boldogság. Nem is érdekes a tegnapelőtt, a tegnap, hogy milyen úton jutottunk ki Rióba, most már csak előre tekinthetünk, a holnap van, és mindent bele kell adnunk. Más célunk nem lehet az olimpián, mint az aranyérem. De két lábbal állunk a Földön. Tavaly világbajnokok lettünk, egy döntős helyezés a minimum, és az olimpián pedig bármi megtörténhet! A döntőben már minden jó helyezés ajándék" - mondta a kajakos.

Borítókép: Molnár Péter és Tótka Sándor a milánói kajak-kenu vb döntőjében MTI / Kovács Tamás