Mégis indulhat a magyar világbajnok kajakpáros Rióban

D  AS20150822138
2016.08.04. 06:46

A NOB és a nemzetközi kajak-kenu szövetség is elfogadta a magyar olimpiai csapat kérését, hogy a doppinggyanú miatt a magyar csapatból kitett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett Molnár Péter és Tótka Sándor indulhasson 200 méteren az olimpián.

A két kajakost a héten függesztették fel, amikor kiderült, hogy fejenként három-három atipikus mintát produkáltak, ami bár nem minősül doppingvétségnek, kitették őket a csapatból. Szomolányi és Horváth szervezetében megállapíthatóan szintetikus növekedési hormont találtak.

A nevezési határidő július 18-án lejárt, így  a magyarok szempontjából igencsak méltányos döntés született, hogy a két új ember is megkapta a zöld jelzést.

A MOB tájékoztatása szerint a döntésnek megfelelően a férfi K-1 200 méteres versenyszámban Molnár Péter ül majd hajóba, míg K-2 200-on a tavalyi világbajnok páros, Molnár Péter és Tótka Sándor duó.

Molnár Péter éjszaka kapta a hírt, a Mob.hu szerint el sem akarta hinni: „Álmodom, vagy sokkot kaptam? Nem is tudom, erre mit mondjak. Mérhetetlen boldogság. Nem is érdekes a tegnapelőtt, a tegnap, hogy milyen úton jutottunk ki Rióba, most már csak előre tekinthetünk, a holnap van, és mindent bele kell adnunk. Más célunk nem lehet az olimpián, mint az aranyérem. De két lábbal állunk a Földön. Tavaly világbajnokok lettünk, egy döntős helyezés a minimum, és az olimpián pedig bármi megtörténhet! A döntőben már minden jó helyezés ajándék" - mondta a kajakos.

Borítókép: Molnár Péter és Tótka Sándor a milánói kajak-kenu vb döntőjében MTI / Kovács Tamás