Huba
17 °C
33 °C

A Google és a Youtube besöpörte az olimpiát

2016.08.04. 10:35 Módosítva: 2016-08-04 10:35:50

Női futballmeccsekkel elindult, de hivatalosan csak pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődik a 31. nyári Olimpiai Játékok Rio de Janeiróban. Nem csak a média, de a közösségi oldalak is alaposan rákészültek az eseményekre, megmutatjuk a legfontosabbakat.

Talán sokan észrevették már, hogy Google rendkívül praktikus szolgáltatást nyújt már napok óta. Ha például az vízilabda szót ütjük be a keresőbe, egyből az olimpiai program ugrik fel az első helyen, a magyar felhasználók számára természetesen magyarul és a magyar válogatott programjával. Ebben a férfi és női torna, a sportolók és a program között keresgélhetünk.

Ha egy sportoló nevét választjuk, például Gyurta Dánielét, akkor olimpiai bajnok úszónk riói programját láthatjuk, de más úszókra, úszóprogramokra is kereshetünk.

Meg lehet nézni az éremtáblázatot, a sportágakat, a programot, a sportolókat és az induló országokat is.

A Youtube is nagyon komoly programmal készült. Ezen a csatornán lehet majd az olimpia eseményeit követni. Lesznek élő videók, összefoglalók és egyéb mozgó képanyag Rióból. Addig is, míg nem kezdődnek el a játékok, a sportágak úgynevezett Quick Guide-ját, azaz sportági bemutatóját nézhetjük, ismerkedhetünk a riói sportágakkal. A különböző eseményeket felvételről meg lehet majd nézni és ez a hajnali kezdési időpontokat figyelembe véve egy remek kezdeményezés.

Az eredményeket leggyorsabban a riói játékok hivatalos honlapján, illetve NOB oldalán lehet majd követni. A portál Facebook oldalát itt, a Twitterét pedig itt lehet elérni.

Aki sokkal részletesebben szeretne az eseményekről értesülni érdemes az egyes sportágak nemzetközi szövetségeinek a honlapját is felkeresni, itt elképesztő mennyiségű információ forrásra lehet bukkanni, és péntektől az Indexen is teljes naptárral, menetrenddel, a magyarokról profiloldallal és sportági ismertetőkkel várjuk az olvasókat a napi eredménykövető cikkeink, percről-percre tudósításunk, interjúink, beszámolóink mellett.