Jenő
-3 °C
6 °C

A Google és a Youtube besöpörte az olimpiát

2016.08.04. 10:35 Módosítva: 2016-08-04 10:35:50

Női futballmeccsekkel elindult, de hivatalosan csak pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődik a 31. nyári Olimpiai Játékok Rio de Janeiróban. Nem csak a média, de a közösségi oldalak is alaposan rákészültek az eseményekre, megmutatjuk a legfontosabbakat.

Talán sokan észrevették már, hogy Google rendkívül praktikus szolgáltatást nyújt már napok óta. Ha például az vízilabda szót ütjük be a keresőbe, egyből az olimpiai program ugrik fel az első helyen, a magyar felhasználók számára természetesen magyarul és a magyar válogatott programjával. Ebben a férfi és női torna, a sportolók és a program között keresgélhetünk.

Ha egy sportoló nevét választjuk, például Gyurta Dánielét, akkor olimpiai bajnok úszónk riói programját láthatjuk, de más úszókra, úszóprogramokra is kereshetünk.

Meg lehet nézni az éremtáblázatot, a sportágakat, a programot, a sportolókat és az induló országokat is.

A Youtube is nagyon komoly programmal készült. Ezen a csatornán lehet majd az olimpia eseményeit követni. Lesznek élő videók, összefoglalók és egyéb mozgó képanyag Rióból. Addig is, míg nem kezdődnek el a játékok, a sportágak úgynevezett Quick Guide-ját, azaz sportági bemutatóját nézhetjük, ismerkedhetünk a riói sportágakkal. A különböző eseményeket felvételről meg lehet majd nézni és ez a hajnali kezdési időpontokat figyelembe véve egy remek kezdeményezés.

Az eredményeket leggyorsabban a riói játékok hivatalos honlapján, illetve NOB oldalán lehet majd követni. A portál Facebook oldalát itt, a Twitterét pedig itt lehet elérni.

Aki sokkal részletesebben szeretne az eseményekről értesülni érdemes az egyes sportágak nemzetközi szövetségeinek a honlapját is felkeresni, itt elképesztő mennyiségű információ forrásra lehet bukkanni, és péntektől az Indexen is teljes naptárral, menetrenddel, a magyarokról profiloldallal és sportági ismertetőkkel várjuk az olvasókat a napi eredménykövető cikkeink, percről-percre tudósításunk, interjúink, beszámolóink mellett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?