Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cseh nagy riválisa: László elképesztő formában van

2016.08.05. 08:44

A címvédő Chad Le Clos szerint Cseh László a favoritja a 200 méteres pillangóúszásnak a riói olimpián. A dél-afrikai úszó az MTI-nek elmondta, hosszú évek óta jóban van magyar riválisával, akit fantasztikus versenyzőnek tart, és úgy látja, kiváló erőben van.

"Elképesztő László formája, 1:52:91 perc, na, az már nem vicc" - utalt Cseh győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta.

Chad Le Clos 200 méteren Cseh Lászlót tartja a favoritnak, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd ő következik a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztár nyerhet előtte, és Cseh lehet a harmadik.

"Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!" - mondta Le Clos. Az időeredménnyel nem foglalkozik, hiszen azt a verseny dönti majd el, szerinte Cseh és Phelps is képes arra, hogy az órával, vagyis saját magával versenyezzen, ő inkább az ellenfelekre koncentrál.

 A 200 méter pillangó előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőjét pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.