Olivér
5 °C
8 °C

Halálos lövöldözés volt az olimpiai láng útvonala mellett

2016.08.05. 09:54

Csütörtökön, egy nappal a riói olimpia megnyitója előtt halálos lövöldözés volt az olimpiai láng útvonalától nem messze, írja a The Telegraph. Az esetben egy, a riói orosz konzulátusnak dolgozó brazil ügyvéd lőtte le azt a férfit, aki ki akarta rabolni, ráadásul pont a rablótól elvett fegyverrel.

Marcos Cezar Feres Braga pont az olimpiai láng menete miatt állt a dugóban kocsijával, amikor egy motoros mellé hajtott, beverte a kocsi ablakát, majd pisztolyt fogott rá az óráját követelve. A jiu-jitsuban jártas Braga viszont berántotta támadóját a kocsiba, majd azt a dulakodás közben saját pisztolyával lőtte le.

Az incidens pont az egyik, külön az olimpiára elkerített útvonalon történt, így az arra vonuló delegációk láthatták az órákig az utcán heverő holttestet. Szemtanúk beszámolója szerint ráadásul a lövöldözés ideje alatt épp arra edzettek a szlovén kerékpárosok is.

A motoros rabló társa elmenekült a helyszínről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?