Olivér
4 °C
8 °C

Az év leghülyébb kameratolvaját fogták el Rióban

2016.08.07. 12:26
Ellopott egy fotóstáskát, aztán bement vele az olimpiára.

Brett Costello volt az első fotóriporter az olimpián, akit kiraboltak Rióban, még mielőtt az olimpia egyáltalán elkezdődött volna. Tankönyvbe illő rutinnal emelték el a táskáját, a tanulságos története hamar bejárta a fotós fórumokat. Aztán, két nappal később ő lett a legszerencsésebb fotóriporter is Rióban.

Az ausztrál Newscorp fotósa egy riói kávézóban ücsörgött, amikor egy nő odament hozzá, és elvonta a figyelmét a mobiltelefonjával. Eközben a nő társa két nekifutással, először csak óvatosan arrébb emelte a fotóstáskáját, aztán felkapta, kirohant vele az épületből és pillanatok alatt eltűnt az utcáról. Costello lemondóan osztotta meg a történetét a neten, és beletörődött, hogy sosem látja viszont a 40 ezer dollárt érő felszerelését. A lopást biztonsági kamerák rögzítették, de nem ennek köszönhető, hogy lebuktak a tolvajok, hanem annak, hogy ezután egészen váratlant léptek:

bementek vele az olimpiára!

Costello másnap kiszúrta, hogy valaki az ellopott kabátjában mászkál a pálya szélén az íjászversenyen. Társával követni kezdték a férfit, és értesítették a stadionban dolgozó rendőrséget, akik perceken belül elfogták a tolvajt, Costello pedig visszakapta minden ellopott felszerelését.

24ab2ba5eb298a087ffed5d519b35d73 (1)

A történet megnyugtató befejezéséhez már csak azt lenne jó megtudni, hogyan juthatott át a tolvaj papírok nélkül a szigorú biztonsági ellenőrzéseken, egy lopott fotósmellényben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?