Rafael
17 °C
32 °C

Faldum Gábor Costa Ricából utazik az olimpiára

2016.08.07. 08:43

Ugyan már elkezdődött az olimpia, ám még mindig vannak olyan magyar sportolók, akik nincsenek a helyszínen, hanem továbbra is edzőtáboroznak. Faldum Gábor triatlonista is ezen magyar olimpikonok egyike.

A Mogyi SE Baja versenyzője július 19-én utazott el edzőtáborba Közép-Amerikába. Costa Rica a helyszín, ahol a Mogyi SE vezetőedzője, Bajai Péter és a közép-amerikai ország - Faldumhoz hasonlóan olimpikon - triatlonistája, a 32 éves jó barát, Leonardo Chacon segédkezik abban, hogy a magyar sportoló minél jobb formában utazhasson az olimpiára. Az aklimatizációs és időátállós napokat a magaslati edzőtáborban, a főváros melletti Cartago településen, Leonardo Chacon otthonában töltötték a magyarok.

Innen a Csendes-óceán partjára, a Guanacaste tartománybeli Las Catalinas városba tette át a székhelyét a magyar-costa rica-i különítmény, s a sportolók itt készülnek tovább az olimpiára.

Bajai Péter edző arról is beszámolt, hogy - az edzések mellett - közvetlenül az olimpia előtti időszakban a versenyszimulációk gyakorlása volt előtérben.

A nyílt vízi úszást az óceánban gyakorolhatták, de az olimpiai kerékpáros hasonló meredek emelkedőkben sem szenvedtek hiányt, ráadásul az időjárás tekintetében is sokkal közelebb vannak a Rióban vártakhoz.

A Mogyi SE vezetőedzője, aki az olimpián a magyar triatlonosok trénere lesz, bízik abban, hogy különösebb meglepetés már nem érheti őket, hiszen mindent le tudtak szimulálni és a Közép-Amerikában eltöltött hetek után a dél-amerikai átállás is rövidebb lesz.

A riói triatlonverseny férfi futama augusztus 18-án 16:00 órakor kezdődik.

Lőrinczi Csaba