Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Hosszú nevelőedzője szerint 200 vegyesen is aranyérem várható

2016.08.09. 10:47

Fantasztikus Hosszú Katinka 400 méter vegyesen elért világcsúcsa, és valószínű, hogy jó ideig nem fogja megdönteni senki, maximum csak maga Hosszú, mondta egykori tanítványa rekordjáról Pass Ferenc edző. A Bajai Spartacus VSC vezetőedzője a 2001–2008 közötti időszakban volt Hosszú Katinka trénere: onnantól kezdve, hogy újdonsült olimpiai bajnokunk elsajátította az úszás alapjait nagypapájától, Bakos Lászlótól, egészen addig, amíg a sportoló elvégezte Baján a III. Béla Gimnáziumot, majd az Egyesült Államokba, Los Angelesbe ment egyetemre.

Még ezt követően is volt egy rövidebb időszak 2010-ig, amikor Hosszú Katinka Pass Ferenccel készült fel Baján a soron következő világ- és Európa-bajnokságra. Bár az időközben Európa-, világ- és olimpiai bajnokká, valamint a világ legjobb úszójává vált Hosszú Katinka sportolói pályafutásában a Bajai Spartacus VSC trénere volt a leghosszabb ideig edző, az esetek döntő többségében Pass Ferenc nevét kevesebbszer hallani.

Hosszú Katinka sportolói múltjának felelevenítésekor szóba kerül a nagypapa, Bakos László, akinek az érdemei vitathatatlanok, és az amerikai Dave Salo, aki feketelistára került.

Pass Ferenc azóta is nyomon követi egykori tanítványa eredményeit, továbbra is szurkol Hosszú Katinkának, és pontosan olyan kíváncsian várja, hogyan teljesít a most már olimpiai bajnok egykori sportolója, mint a többi szakember Magyarországon és a világ bármelyik pontján.

A bajai edző úgy véli, hogy Hosszú Katinka olimpiai címe az előzetes eredményei, illetve a világranglistán elfoglalt helyezése alapján várható volt, és nagy valószínűséggel 200 m vegyesen is megjósolható az aranyérem.

Lőrinczi Csaba