Árpád
-2 °C
4 °C

Jakabosban nincs méreg, mert Hosszú kipöckölte

2016.08.09. 20:32

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangó előfutamától kedd déleután. Iron Lady ugyan a beceneve, de ez a példa azt mutatja, ő sincs teljesen vasból, mert a 200 vegyes sikerességét kockáztatta volna, ha bevállalja a döntő előtt, hogy a 200 pillangó elődöntőjében is ott legyen a rajtkövön.

Jakabos Zsuzsa
Jakabos Zsuzsa
Fotó: Huszti István

A helyzet pikantériája, hogy ezzel a lépéssel Jakabostól vette el azt a lehetőséget, hogy legerősebb számában döntős lehessen. Cserélni ugyanis már nem lehetett az utolsó pillanatban, a szabályok egyértelműen tiltják ezt. A nevezést még július közepén kell leadni. Jóllehet Jakabosnak is megvan a szintideje Szilágyi Liliána mellett, egy helyet nem használtunk fel.

„Nincs harag, nincs bennünk méreg. Katinka ésszerű döntést hozott. Egy kétszeres olimpiai bajnoknak pedig kijár a tisztelet. Inkább lehetőségként tekintünk erre a visszalépésre. A váltóban ugyanis még nagyobb erővel fog úszni Katinka, és ebben a váltóban ott lesz Zsu is” - mondta higgadtan és racionálisan a versenyző edzője, Petrov Iván, amikor az érzéseiről kérdeztem.

A 4x200-as női gyorsváltó idén Európa-bajnok lett, egy bombaformában lévő, és aznap kipihent Hosszúval akár még éremközelbe is érhetnek. 1952 óta nem volt olimpián érem.

Előbb persze a döntőbe kell bejutni. Szerdán a nyolcas pályán lesznek a mieink, középen, vagyis a legerősebbek a britek, amerikaiak, kínaiak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?