Széles kifakadt: nem vállalja a felelősséget Gyurta kiesésért

2016.08.09. 21:34

Széles Sándor edző nem tudja vállalni a felelősséget, amiért Gyurta Dániel címvédőként már az előfutamban kiesett 200 méteres mellúszásban a Rio de Janeiró-i olimpián.

"Meg kellene kérdezni Kovácshegyi Ferencet és Virth Balázst, hogyan képzelték ezt, és ki a felelős ezért" - nyilatkozta Széles a Kossuth Rádiónak. Azt mondta, ő változatlanul elkészítette az edzésterveket, de az utolsó évben, amikor egyre gyengébben úszott, az UTE sportolója más felkészülési program szerint tréningezett.

Széles elmondta, január óta elsőként érkezik Gyurta edzéseire és utolsóként távozik, mégsem tudja vállalni a felelősséget a szerepléséért.

"Több helyen nyilatkoztam, hogy bizonytalan vagyok a felkészülési állapotával kapcsolatban. Nem mondhattam, hogy gyenge, mert nem vehettem el az önbizalmát" - mondta Széles Sándor, majd kifejtette, hogy Gyurtának azért nem megfelelő az állóképessége, mert más edzésterv alapján dolgozik.

El vagyok keseredve, mert ettől függetlenül szerettem volna, ha valahogy fel lehet őt támasztani, én viszont nem tudtam feltámasztani, és senki nem segített nekem, az edzőkollégák pedig egyszerűen átvették az irányítást Dani felkészítésében.

Az MTI híre szerint az edző arról is beszélt, hogy a viszonya továbbra is nagyon jó a sportolóval, vagyis nem ezen múlt az eredményessége, és nem zárja ki, hogy közösen dolgozzanak a jövő évi budapesti világbajnokság előtt. "Természetesen vállalom, és tisztázni szeretném a dolgokat. Úgy azonban nem lehet vállalni, hogy megint más irányítsa a munkáját, és más készítse fel."