Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Tóth Krisztián: Otthon senkinek nem felel meg semmi

2016.08.10. 18:40
Kemény szavakat mondott a nyolcaddöntőben kiesett cselgáncsozó, aki szerint "agyonnyomja az olimpia" a magyar sportolókat.

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth az MTI-nek nyilatkozott kiesése után, és pszichés hullámvölgyekről beszélt:

"Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel a faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia" - fogalmazott, és hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és "borzalom volt".

"Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..." - fakadt ki kiesése után Tóth.

"Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott..." - fogalmazott.

Hozzátette: valahogy át kellene strukturálni ezt a "sporttal kapcsolatos dolgot".

"Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok... De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész" - mondta Tóth Krisztián.