Tovább tart a férfi pólóválogatott szenvedése

2016.08.10. 16:55

Harmadik meccsén sem tudott nyerni a magyar férfi vízilabda-válogatott a riói tornán. Ezúttal a görögök ellen jött a gyötrelmes négyszer nyolc perc és megint az utolsó fél percben buktuk el az egyik pontot. 8-8 lett a vége, még mindig nincs győzelmünk. Olyan még sosem volt az olimpiák történetében, hogy a magyar csapat három döntetlennel kezdjen.

Az várható volt, hogy borzasztó kemény csatára számíthatunk. A görögök kiválóan védekeznek és a előnyös, illetve hátrányos helyzeteket is nagyszerűen képesek megoldani. Májusban három góllal nyertünk, itt pedig megint vezettünk a végén, de győzni most nem sikerült.

Jól védekeztünk, de a támadásokkal ezen a meccsen komoly gondok voltak. A görög vezetést még sikerült az első negyedben megfordítani, sőt még a nagyszünetig is előnnyel jutottunk el, de rengeteg helyzet kimaradt. Sem a távoli, sem a közeli lövések nem jöttek, és az előnyös lehetőségeinket is csak csekély százalékkal értékesítettük.

Aztán jött a harmadik negyed és állva hagytak a görögök. Egymás után három görög gól jött és megint ott tartottunk, hogy kapaszkodnunk kell. 3-5 és 4-6 után is visszajöttünk, de közben rengeteg lövés volt pontatlan, egyszerűen nem tudtuk áttörni azt a bizonyos gátat. Borzasztó sok passzt rontottunk és a lövések sem voltak mindig pontosak.

Aztán 4-6-ról sikerült visszajönni megint, 7-6 volt ide és labdánk, sőt labdáink voltak a kétgólos előnyhöz. De ahogy a szerbek, aztán az ausztrálok ellen is, megint az utolsó percre maradt az izgalom. Az utolsó 37 másodperc megint rémálom volt, Görög támadás és egy távoli, bal felső sarkos lövés eldöntötte megint a meccset. Ismét ajándékoztunk egy pontot az ellenfélnek, még ha ez a görög csapat tényleg nagyon jó erőkből is állt.

"Ez a sorsunk úgy látszik, hogy ennyire nehéz és rögös úton kell előre jutnunk" - nyilatkozta Benedek Tibor. "Igazából bármilyen játékról, jóról vagy rosszról beszélünk, egyetlen dolognak van jelentősége, hogy ki nyer a végén egy góllal. Ez a meccs döntetlen lett most, ez nekünk rossz, úgyhogy nincs ezen mit túlmagyarázni".

A szakember szerint hasonlóan kiélezett meccsek várnak még az együttesre, így a játékosainak ezt kell átfordítaniuk a fejükben, hogy ezek a pillanatok az övék legyen.

"Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor később tudunk meccseket nyerni" - mondta Benedek, aki szerint nem szabad csüggedni, hiszen erről szól az olimpia. "Ha valamint lehet mondani az olimpiáról, akkor az az, hogy a nagy poklok és nagy csúcsok között jár az ember állandóan".

Benedek Tibor kitért a hetedik görög találatra is, amely rendkívül szerencsés körülmények között született: "Azt gondoltam, ennél rosszabb már úgysem lehet, megkaptuk azt a pofont, amit az eddigi meccseken is, de a végén jött még egy."

"Az óriás csalódottságot az okozza, hogy győzni akartunk, mert a célunk a csoportelsőség volt, ehhez pedig a mai siker nagyon fontos lett volna. Továbbá a dramaturgia úgy hozta, hogy öt másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt, ami nagyon bosszantó" - értékelt letörten Varga Dániel.

Férfi vízilabdatorna, 3. forduló:

A csoport:

Magyarország-Görögország 8-8 (2-1, 1-1, 2-4, 3-2)

Maria Lenk Uszoda, 300 néző, v.: Peris (horvát), Koganov (azeri)

gólszerzők: Hárai 3, Zalánki, Erdélyi, Hosnyánszky, Varga Dá., Vámos 1-1, illetve Vlahopulosz 3, Gunasz, Geniduniasz 2-2, Murikisz 1

emberelőnyök: 12/9

Magyarország: Nagy - Vámos, Erdélyi, Szivós, Varga Dé., Varga Dá., Kis G. - cserék: Zalánki, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai

Görögország: Flegkasz - Milonakisz, Fontullisz, Afrudakisz, Delakasz, Murikisz, Vlahopulosz - cserék: Dervizisz, Geniduniasz, Pontikeasz, Kolomvosz, Gunasz