A riói olimpiai hatodik napja

Index
2016.08.11. 23:58

Összefoglaló

Berecz Zsombor finndigiben futamot nyert, vitorlázásban 3. helyen áll
Joó Abigél és Cirjenics Miklós is vereséget szenvedett
A női pólóválogatott Spanyolország ellen vereséggel folytatta
A tolláslabdázó Sárosi Laura egy meccset játszott, veszített
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A címvédő britek nyerték a pályakerékpárosok férfi csapatsprint számát a riói olimpián, ugyanis a csütörtöki döntőben legyőzték a világbajnok új-zélandiakat, egy tizeddel voltak gyorsabbak. 

    Pályakerékpár, férfi csapatsprint, olimpiai bajnok:

    Nagy-Britannia (Philip Hindes, Jason Kenny, Callum Skinner)

    2. Új-Zéland

    3. Franciaország

     A döntőben:

    Nagy-Britannia - Új-Zéland 42.440 - 42.542 mp

     A 3. helyért:

    Franciaország-Ausztrália 43.143 - 43.298 mp

    (MTI)

  • A világbajnok lengyel és az Európa-bajnok francia férfi röplabda-válogatott is 3-0-ra nyert a Rio de Janeiró-i olimpia csütörtöki játéknapján. Az ötkarikás játékok honlapja szerint a csoportkör harmadik fordulójában a továbbra is veretlen lengyeleket az argentinok csak egy szettben tudták komolyan megszorítani, a kanadaiak viszont nem tudták megnehezíteni a franciák dolgát.  (MTI)   

    Eredmények, férfi csoportmérkőzések, 3. forduló:    

    B csoport:

    Lengyelország-Argentína 3-0 (21, 19, 35)    

    Irán-Kuba 3-0 (21, 29, 16)

    Oroszország-Egyiptom 3-0 (11, 17, 9)    

    Az állás:

    1. Lengyelország 8 pont

    2. Oroszország 6 (7-4)

    3. Argentína 6 (6-4)

    4. Irán 4

    5. Egyiptom 3

    6. Kuba 0     

    A csoport:

    Franciaország-Kanada 3-0 (19, 16, 19)

  • A világbajnok amerikai Simone Biles nagy fölénnyel nyerte meg a női tornászok egyéni összetett viadalát a riói olimpia csütörtöki versenynapján. A második hely honfitársának, Alexandra Raismannek jutott, míg az orosz Alija Musztafina lett a harmadik. Biles egy nappal korábban a csapattal nyerte első olimpiai aranyérmét.   

    Torna, női egyéni összetett, olimpiai bajnok:    

    1. Simone Biles (Egyesült Államok) 62,198 pont

    2. Alexandra Raisman (Egyesült Államok) 60,098

    3. Alija Musztafina (Oroszország) 58,665

  • A hatodik versenynapig több mint kétezer doppingvizsgálatot végeztek el a Rio de Janeiró-i olimpián. Mark Adams, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szóvivője elmondta, hogy a 2097 teszt közül 1775 vizelet-, 121 vérvizsgálat volt, 201 esetben pedig a sportoló biológiai útlevelét ellenőrizték. Hangsúlyozta: ezek egyike sem hozott pozitív eredményt. Összesen 5500 vér- és vizeletvizsgálatra kerül sor az ötkarikás játékok időszakában, és ha valaki fennakad, annak a nevét azonnal nyilvánosságra hozzák.

    Csakhogy: három napja a lengyel küldöttség hazaküldte egyik súlyemelőjét, azt mondták, mert "megbukott egy riói doppingteszten". Előfordulhat viszont, hogy ezt az ellenőrzést, nem a NOB végezte, hanem a szövetség.

  • A spanyol Rafael Nadal, Marc López páros döntőbe jutott a Rio de Janeiró-i olimpia férfi teniszversenyében. Az ötkarikás játékok honlapja szerint a hatodik helyen kiemelt spanyol duó a csütörtöki elődöntőben 7:6 (7-1), 7:6 (7-4)-re győzte le a hetedikként rangsorolt Daniel Nestor, Vasek Pospisil kanadai egységet.     Nadalék ellenfele a fináléban az ötödik kiemelt román Florin Mergea, Horia Tecau kettős lesz, amely az amerikai Steve Johnson, Jack Sock duót győzte le 6:3, 7:5-re. A helyosztókat pénteken rendezik. A női párosok a négy közé jutottak: az ötödik kiemelt svájci Timea Bacsinszky és Martina Hingis a hatodikként rangsorolt cseh Andrea Hlavackovával és Lucie Hradeckával, a hetedik kiemelt orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina pedig a cseh Lucie Safarovával és Barbora Strycovával mérkőzik pénteken. (MTI)

  • 2006 volt, és igen, állítják, hogy Katie Ledecky ezen a képen 9 éves.

  • A férfi 100 kilogrammban cseh, a női 78 kilóban pedig amerikai sikert hozott a Rio de Janeiró-i olimpia cselgáncstornája a csütörtöki versenynapon. A nők 78 kilós súlycsoportjában a címvédő és világbajnok Kayla Harrison nyert, aki a negyeddöntőben Joó Abigélt győzte le. A férfiak 100 kilogrammos kategóriájában a cseh Lukas Krpalek egy világ- és két Európa-bajnoki aranyérem után az ötkarikás játékokon is a legjobbnak bizonyult.     

    Férfi 100 kg, olimpiai bajnok:   

    1. Lukas Krpalek (Csehország)

    2. Elmar Gaszimov (Azerbajdzsán)

    3. Haga Riunoszuke (Japán) és Cyrille Maret (Franciaország) ...Cirjenics Miklós helyezetlen         

    Női 78 kg, olimpiai bajnok:

    Kayla Harrison (Egyesült Államok)

    2. Audrey Tcheumeo (Franciaország)

    3. Anamari Velensek (Szlovénia) és Mayra Aguiar (Brazília)

    ...7. Joó Abigél

  • „Kiküldtek minket a külső pályára a nagy hullámokhoz, aminek nagyon nem örültem az elején, de végül is jól jött ki nekem, mert jó sebességünk volt, és nagyon jól éreztem a hajót” - mondta a futamgyőzelme után berecz Zsombor az M4 riporterének. 

    „Sikerült végrehajtanom az edzőm rajt előtti elképzeléseit. Ezt a győzelmet most már nem veszik el tőlem. A második futamban kicsit gyengébb rajtot vettem, de a hetedik hely is fantasztikus eredmény. Életem legjobb napja ez a vitorláskarrieremben. Egyszer benyeltem egy korty vizet, utána elég rosszul voltam, a második futam előtt kicsit öklendeztem is, de ezen túltettük magunkat, már minden rendben van. Még van négy futam, nagyon kemény lesz a vége, de egyre közelebb van az álmom, mindent megteszek, hogy elérjem. Remélem, a következő futamban hasonló iskolázást tudok csinálni a mezőnnyel, mint ma”

    Via: Nso.hu

  • Gádorfalvi Áron a 26. lett szörf férfi RS:X szörf kategóriában a 9. futamban. Ebből a számból még három futamot rendeznek.

    Cholnoky Sára pedig a 25. helyen fejezte be a 9. futamot. Ő a 22. helyen, Gádorfalvi a 28. helyen áll összetettben.

  • Angelique Kerber és Petra Kvitova is bejutott a Rio de Janeiró-i olimpia női teniszversenyének elődöntőjébe. Az ötkarikás játékok honlapja szerint a csütörtöki játéknapon a másodikként kiemelt német Kerber és a 11. helyen rangsorolt cseh Kvitova - aki az első fordulóban Babos Tímeát búcsúztatta - egyaránt magabiztos győzelmet aratott a negyeddöntőben. (MTI)

    Női egyes, negyeddöntő:

    Kerber (német, 2.)-Konta (brit, 10.) 6:1, 6:2

    Kvitova (cseh, 11.)-Szvitolina (ukrán, 15.) 6:2, 6:0

    Puig (Puerto Ricó-i)-Siegemund (német) 6:1, 6:1        

    Az elődöntő párosítása: Kvitova-Puig és Keys-Kerber.

  • A címvédő Andy Murray bejutott a negyeddöntőbe a Rio de Janeiró-i olimpia férfi tenisztornáján. Az ötkarikás játékok honlapja szerint a brit játékos a 16 között három szettben győzte le az olasz Fabio Fogninit.     

    Férfi egyes, nyolcaddöntő:  

    Murray (brit, 2.)-Fognini (olasz) 6:1, 2:6, 6:3

    Nisikori (japán, 4.)-Martin (szlovák) 6:2, 6:2

    Monfils (francia, 6.)-Cilic (horvát, 9.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4

    Bellucci (brazil)-Goffin (belga, 8.) 7:6 (12-10), 6:4   

    A negyeddöntőben: Del Potro-Bautista Agut, Nadal-Bellucci, Monfils-Nisikori, Johnson-Murray.

  • A pályakerékpár üldözéses csapatversenyében, még a kvalifikációs futamon. 4:13.260 az új rekord. Katie Archibald, Laura Trott, Elinor Barker, Joanna Rowsell-Shan, gratulálunk!

  • A dél-koreai Csang Hje Csin nyerte a riói olimpia női egyéni íjászversenyét, miután a csütörtöki fináléban 6-2-re legyőzte a német Lisa Unruhot. Csang ezzel második aranyérmét gyűjtötte be, hiszen tagja volt a vasárnapi csapatversenyt megnyert együttesnek is. A bronzérmet Csang csapat- és honfitársa, a címvédő és 2015-ös világbajnok Ki Bo Bae szerezte meg. (MTI)

    Íjászat, női egyéni, olimpiai bajnok: 

    1. Csang Hje Csin (Koreai Köztársaság)

    2. Lisa Unruh (Németország)

    3. Ki Bo Bae (Koreai Köztársaság)    

    A döntőben: Csang-Unruh 6-2    

    A 3. helyért: Ki-Alejandra Valencia (mexikói) 6-4

  • Így lett döntős Kapás Boglárka 800m gyorson
  • Hazaküldték a riói olimpiáról John Anzrah atlétaedzőt, miután sportolónak adva ki magát vizeletmintát adott egy doppingellenőrzésen. "A sprinterek edzőjét, John Anzrahot hazaküldtük. Sportolónak adta ki magát, vizeletmintát adott, és még alá is írta a szükséges dokumentumokat. Az ilyesfajta viselkedést nem tudjuk tolerálni" - mondta Kip Keino, a Kenyai Olimpiai Bizottság elnöke csütörtökön. Anzrah már a második kenyai atlétaedző, akit doppingbotrány miatt hazaküldtek Rióból. Michael Rotichnak, a válogatott vezetőjének azért kellett visszatérnie Kenyába, mert az ARD német televíziós csatorna beszámolt róla, hogy pénzért cserébe értesítette országa sportolóit a küszöbön álló doppingvizsgálatokról. (MTI)

  • Amit leginkább azért kezdtünk keresni, mert a tévében bemondták, hogy leadják, de aztán csak egy 36 ütéses pontot vágtak be. Az alábbit az észak-koreai Kim Szong hozta össze a kínai Ding Ning elleni női elődöntőben. A pontot az észak-koreai, a meccset a kínai nyerte.

    BHg6XKn.gif
  • Így nyerte meg Cseh László a 100m pillagó előfutamát
  • Ha csak egy pillanatra is, az aranyérmes dél-koreai sportlövő a bronzérmes észak-koreaival kezet fogott, ahogy kell, az 50 m-es pisztoly eredményhirdetésén.

  • Férfi kenuban szlovák, női kajakban spanyol aranyérmet hozott a szlalom kajak-kenu csütörtöki versenynapja a Rio de Janeiró-i olimpián. (MTI)  

    Szlalom kajak-kenu, döntők:

    férfi C-2, olimpiai bajnok:   

    1. Ladislav Skantar, Peter Skantar (Szlovákia) 101.56 másodperc

    2. David Florence, Richard Hounslow (Nagy-Britannia) 102.01 mp

    3. Gauthier Klauss, Matthieu Peche (Franciaország) 103.24 mp         

    női K-1, olimpiai bajnok: 

    1. Maialen Chourraut (Spanyoloszág) 98.65 mp

    2. Luuka Jones (Új-Zéland) 101.82 mp

    3. Jessica Fox (Ausztrália) 102.49 mp

  • A vitorlázó Berecz Zsombor megnyerte csütörtökön az első futamát, majd a másodikban (a hatodikban) a 7. helyen végzett, így összetettben a harmadik helyen áll jelenleg. Az első helyen a brit Scott Giles, majd a második helyen a szlovén Vasilij Žbogar előzi a magyart.

  • Hosszú Katinka így nyerte meg az előfutamát 200m háton
  • 112 év után visszatért a golf az olimpiára, és nem is akármilyen versennyel. A rekordról és a látványról az angol Justin Rose gondoskodott, akinek sikerült egy ászt ütnie ( „Hole-in-one-t), azaz az elütőhelyről egyetlen ütéssel betalált a lyukba.  Rose 189 yardról ütött (172 méterről). Itt megnézheti a videót.

  • "Intéssel rosszabb lett volna kiesni (mint jukóval), próbáltam uralni az ellenfelet, nem sikerült. Borzasztóan elfáradtam, nem tudom, miért. Gondolom, nagyobb ilyenkor a stressz. Megígértem, hogy nem leszek rosszkedvű, a negyeddöntőnek örültem. A többi dzsúdósnak sem ment, nem tudom, átok ült-e rajtunk, vagy csak a londoni olimpiánk sikerült túl jól" - mondta az M4-en.

  • A magyarok elfogytak mára a tatamiról.

  • A női dzsúdó 78 kilós versenyében.

  • Castillót újra figyelmeztették, de ez pontot nem ér a magyarnak.

  • Egy jukót ért el, rögtön, miután megintették. 0-1.

  • Passzív volt nagyon.

  • De egyelőre jukót ez még nem ért, 0-0.