Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nemtelen az amerikaiak doppingos támadása

2016.08.11. 11:48

Az úszók szövetségi kapitánya, Hargitay András reagált a Hosszú Katinkát érintő doppingvádakra.

„Ha az iskolában az egyik tanuló jobb jegyet kap a másiknál, akkor is könnyű vádaskodni. Amikor nagy eredményeket értünk el a múltban, akkor is céltáblák voltunk. De hogy amerikai kötődésű újságok tegyék meg, mert esetleg amerikaiak veszítettek, az eléggé átlátszó. Nem sportszerű, megkockáztatom, nemtelen” - mondta a riói olimpián.

Emlékeztetett rá, hogy a FINA egy évben 1800 vizsgálatot rendelt meg, hogy Hosszú Katinkát egy évben 39-szer vizsgálták, a 400 gyorson negyedik Kapás Boglárkát például 24 órán belül háromszor vitték el az olimpián.

A szövetség elnöke, Gyárfás Tamás levelet írt az újságoknak, amelyikben határozottan visszautasítja a sejtetéseket.

„Szégyenletes és elítélendő mindennemű megalapozatlan vádaskodás. Ez árt az úszósportnak, az olimpia eszméjének, és legfőképpen árt annak a sportolónak, aki élete álmát beteljesítve, minden eddigit felülmúló produkciójával elkápráztatja a világot” - fogalmazott.

Ha kíváncsi arra, mit mutatnak az adatok Hosszú és a másik sztárúszó Katie Ledecky között, akkor olvassa el ezt a cikket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?