Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Képtelenség legyőzni a hegyomlásnyi dzsúdóst

2016.08.12. 23:19

Már eddig is minden idők legeredményesebb dzsúdósa volt a francia Teddy Riner, de most még egy olimpiai bajnoki címet is begyűjtött a 140 kilós versenyző, aki sorozatban 114. meccsén maradt veretlen.

A +100 kilósok döntőjében nem küzdött látványosan, nem volt értékelhető akciója, de ellenfele, a japán Hiszajosi Haraszava sem tudta eldobni. A meccset végül intések döntötték el, a japán kettőt, míg Riner egyet kapott.

A 204 centis, 140 kilós francia ezzel második olimpiai bajnoki címét szerezte, 27 éves korában már mindent megnyert, nem is egyszer, amit lehetett. Tizennyolc éves kora óta gyűjti a címeket, tavaly nyolcadszor lett világbajnok a szupernehézsúlyú, akit nagyjából hat éve 2010. szeptember 13-án tudtak legyőzni tétmeccsen. Ötször Eb-n is győzött, többek között Budapesten is, 2013-ban.

Nincs is sok veresége, felnőttként összesen nyolcszor kapott ki. A csupaizom, óriási méretű dzsúdóst szinte lehetetlen kibillenteni az egyensúlyából. Ugyanolyna verhetetlen bajnoknak tűnik, mint egykor a nehézsúlyú birkózó Alekszander Karelin volt.