Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A számítógépet is átverte az evezős befutó

2016.08.13. 17:17

Az új-zélandi Mahe Drysdale izgalmas befutó és célfotóelemzés után védte meg címét férfi egypárevezősben a riói olimpián.

A táv nagy részében a horvát Damir Martin vezetett, Drysdale viszont az utolsó 500 méteren átvette a vezetést. Martin nem adta fel, nagyszerűen hajrázva a célvonalnál utolérte a címvédőt, a számítógép őt hozta ki nyertesnek, a képernyőre ki is írták, ő győzött. Pár perc múlva helyesbítettek, a célfotó elemzése után - öt ezredmásodperces előnnyel - az új-zélandit hirdették ki aranyérmesnek.

Az utolsó döntős napon összesen négy számban osztottak aranyat az evezősöknél: női egypárban ausztrál, férfi nyolcasban brit, női nyolcasban pedig amerikai aranyérem született. Az Egyesült Államok női nyolcasa tíz éve veretlen a világversenyeken.

Evezés, férfi egypár, olimpiai bajnok:

1. Mahe Drysdale (Új-Zéland) 6:41.34 p
2. Damir Martin (Horvátország) 6:41.34               
3. Ondrej Synek (Csehország) 6:44.10 
...14. (C DÖNTŐBEN 2.) PÉTERVÁRI-MOLNÁR BENDEGÚZ