Se tét, se játék: sima vereség az amerikaiaktól női pólóban

2016.08.13. 19:26

Nem volt szinte semmi tétje a Magyarország-USA női pólómeccsnek az olimpiai torna utolsó körében: mi csak akkor lehettünk jobbak a harmadik helynél, ha sok góllal megvertük volna a világbajnok címvédőt, ők akkor bukhatták volna a csoportelsőséget, ha kikapnak. Egyikre kisebb volt a sansz, mint a másikra. A meccs színvonala és irama nagyjából ezt is mutatta végig.

Az amerikaiak kerültek előnybe, Szűcs Gabriella egyenlített, aztán újra egygólos amerikai vezetést egalizált Bujka Barbara. Rengeteg volt a hiba az első negyedben, volt lövés mellé, de kapufára is mindkét oldalon.

Az amerikai kapus védett nagyot, majd az újabb hátrányt annak köszönhettük, hogy az ellenfél valami elképesztő ziccerben fölédobta a labdát. Kasó védett ezután, így még mindig maradt a 2-2, bár a helyzetek alapján 8-8-nál kellett volna tartani. Az iksz az első negyed végére jól nézett ki.

Ahogy mindig, újra mi futhattunk az eredmény után, de Czigány Dórát ez nem zavarta, a vízről pattintott dobással lőtt kapufás gólt, ami végül a kapus fejéről pattant be.

Maggie Steffens lőtte a menetrendszerű gólt az újabb amerikai előnyhöz, 4-3 volt oda. A fordulás után kapufát találzunk, ennek az ára a kétgólos amerikai vezetés volt, elmentek 5-3-ra.

Jött a 6-3, aztán a 7-3 is a második negyed végére. Az olimpiai bajnoki címvédő ellen mintha a meccs felére teljesen összeomlottunk volna.

A harmadik negyedet szépítéssel kezdtük, 7-4, aztán Kasó védett nagyot. A játék mindkét oldalon esetlegessé vált ekkorra, és majdnem megnyertük a negyedet, csakhogy a vége előtt kétmásodperccel jött a nyolcadik amerikai gól.

Egy Czigány-Keszthelyi összjáték hozta az ötödik gólunkat, Johnson kapus teljesen kiszolgáltatott volt, kihasználták. Szűcs Gabriella aztán éles szögből dobott gólt, és a 8-6 már egyáltalán nem nézett ki rosszul.

A 10-6 viszont már nem ilyen szép, két perc múlva ennyi volt az eredményjelzőn. Matthewson jobb felsős bombája után 11-6, a végére megint elgyengültünk, mint a meccs felénél.

Ezzel a magyar válogatott harmadik maradt a csoportjában, továbbjutott a nyolc közé, Ausztráliával játszik hétfőn, valamikor.

Egyesült Államok-Magyarország 11-6 (2-2, 5-1, 1-1, 3-2)

 Női vízilabdatorna, 3. forduló:   

B csoport:
Maria Lenk Uszoda, 500 néző, v.: Deslieres (kanadai), Dutilh-Dumas (holland)
    gólszerzők: Steffens 4, Musselman 3, Mathewson 2, Neushul, Gilchrist 1-1, illetve Szűcs 2, Bujka, Czigány, Antal D., Keszthelyi 1-1
    emberelőny/gól: 9/5, illetve 4/0

    Egyesült Államok:
Johnson - Seidemann, Fattal, Steffens, Mathewson, Neushul, Clark - cserék: Musselman, Fischer A., Gilchrist, Fischer M., Craig

    Magyarország:
Kasó - Antal, Kisteleki H., Szűcs, Keszthelyi, Bujka, Garda - cserék: Czigány, Takács, Illés, Tóth I., Csabai, Gangl

A csoport végeredménye:

1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Spanyolország 4, 3. Magyarország 2, 4. Kína 0