Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Négy magyar olimpiai bajnok újra nekifut az éremszerzésnek

K EPA20160626038
2016.08.15. 08:28 Módosítva: 2016-08-15 08:28:54

A riói olimpia tizedik napján négy korábbi olimpiai bajnokunk is versenyzik. A kajak-kenusok megkezdik az előfutamokat, újra játszik a női pólócsapat, nyílt vízi úszásban is érmeket osztanak.

A londoni olimpia egyik nagy meglepetése Risztov Éva volt, aki megnyerte a tíz kilométeres nyílt vízi úszást. Jó formában van a legutóbbi világbajnokságon tizedik versenyző, de ő csak ennyit mondott az esélyekről tudósítónknak, amikor az kérdezte, mire számíthatunk. „Egészen biztosan 10 kilométer úszásra. Elég intenzíven." A magyar idő szerint 14 órakor rajtoló futamban még egy magyar lesz,Olasz Anna, aki az utolsó pillanatban került ki az olimpiára. A vb-11. úszó egy orosz visszaléptetése miatt kapott kvótát.

Tizennégy órakor kezdődnek a kajak-kenu előfutamai is. A magyarok közül Vasbányai Henrik kezd kenu ezer méteren, a továbbjutás elvárás tőle, ahogy a többi magyar indulótól is.

Kozák Danuta és Szabó Gabriella világbajnokok már voltak K2 500 méteren, és most az olimpiai bajnokságot is megcélozzák. Négyesben négy évvel ezelőtt már sikerült nekik. 14:24-kor húzzák majd végig első pályájukat.

Janics Natasa háromszoros bajnok, túl van már pályája csúcsán a most K1 kétszáz méteren induló kajakos, de a döntőben minden valószínűség szerint ő is ott lesz majd. 14:38-kor lesz az ő startja.

A férfiaknál a Eb-bronzérmes Kopasz Bálintkajak ezer méteren juthat tovább az előfutamból, ami 15:06-kor kezdődik.

A 85 kilós kötöttfogású birkózó,Lőrincz Viktorérmet remél Rióban, 15 órától vívja első meccsét az örmény Maksim Anukyannal.

A női vízilabdásoknál megkezdődik az egyenes kieséses szakasz, a magyar válogatott Ausztráliával játszik az elődöntőbe jutásért 20:30-tól.

Az atlétika egyik legizgalmasabb száma a 110 gát, gyors lábak és a jó ritmus mellett hideg fejre is szükség van, hogy a futó beérjen a célba. Négy évvel ezelőtt Baji Balázs nem tudott a második körbe kerülni, de azóta sokat javult a magyar gátas, idén Eb-ezüstöt is nyert. Az elődöntőnél alább aligha adja. Futamát magyar idő szerint kedd hajnal 1:48-kor lövik el.

A bővebb programért ide kattintson, ha áttekintést szeretne az eseményekről, akkor ezt az oldalt nézze meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?