A brazil rendőrök már Lochtéékat vizsgálják az állítólagos rablás miatt

2016.08.17. 16:50

Néhány napja az a hír terjedt el, hogy Ryan Lochte-t és három másik úszót (Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen) kirabolták, miután egy buliból taxiztak hazafelé vasárnap. Az amerikaiak mindenkinek ezt állították, szerintük rendőr egyenruhás fegyveresek állították meg őket, elvették tőlük a pénzüket és pár értéktárgyukat, bár furcsa módon nem mindent.

Senki sem sérült meg, az esetről Lochte édesanyja beszélt először, majd az úszó megerősítette a történteket az NBC-n. 

A Nemzeti Olimpiai Bizottság először mindent tagadott, később azonban kiadtak egy közleményt, hogy az ügyben a rendőrség nyomoz. A rendőrség szerdán viszont arra jutott, hogy semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a rablás megtörtént.

Sőt, egy felvételen az is látszik, hogy Lochte három társával visszatér az olimpiai faluba, és a karórájuk, a pénztárcák, telefonok is náluk vannak.

lochte

Egy rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy kikérdezték az úszókat, akik azonban nem szolgáltak hasznos információkkal. Mindegyikük részeg volt, nem emlékeztek, hogy milyen típusú vagy színű taxiban voltak, hol és mikor történt a rablás. Sőt, a rendőrséget az úszók nem is értesítették, ők csak a médián keresztül tudták meg, hogy mi történt.

Lochte azt nyilatkozta, hogy azért nem hívták a rendőrséget, mert féltek, hogy megint bajba kerülnek. Igazából senki sem tudja, hogy most mi is van, a férfi 4x200 méter gyorsváltójának aranyérmese viszont biztos, ami biztos alapon felbérelt maga mellé pár  személyi testőrt az olimpia idejére, a rendőrség viszont elvette az úszók útlevelét. Hogy Lochte időközben elhagyta-e az országot, arról ellentmondó hírek érkeznek.