Neymaré az olimpiák leggyorsabb gólja, Brazília visszavághat 2014-ért

2016.08.17. 18:12
Brazília nagyon könnyen jutott be, Hondurast 6-0-val küldték a bronzmeccsre. A Barca-sztár kettőt lőtt, az elsőt 14 másodperc után. A döntő másik résztvevője Németország lesz, ők Nigériát búcsúztatták 2-0-ra. Jön a 2014-es 7-1 visszavágója.

Hondurasnak rúgta az olimpiai futballtorna első elődöntőjében. A hondurasi kezdés után leszerelte a középhátvédet, a labdával először a kapust találta el, de az visszapattant rá, és becsorgott a kapuba. Az olimpiai futballtornák történetének leggyorsabb gólját szerezte a Barca-szupersztár.

Összeütközött a kapussal, majd rosszul is esett, a bordáját fogja. Miután végeztek az ápolással, felállt, de aztán újra összesett. Hordágyon vitték le, viszont egy perc múlva rendbejött, és folytatja a meccset, ami hat órakor kezdődött.

Neymar 14 másodperc után gólt lőtt Hondurasnak

Gabriel Jesus duplázott aztán a félidőig, az elődöntő valószínűleg eldőlt.

Főleg a második gólja volt szép a januártól Manchester City-játékos Gabriel Jesusnak.

Az 51. percben a középhátvéd Marquinhos is betalált, 4-0.

Luan rúgta be az ötödiket a 80.-ban, az 5-0-ás elődöntő mindent elmond az olimpiai futballtorna komolyságáról. Persze ha azt nézzük, hogy két éve a brazil-német elődöntő 1-7 volt, nem is vészes.

A bíró a 91.-ben még befújt Luannak egy büntetőt, jogos volt. Neymar begurította, ezzel három gólnál és három gólpassznál jár a tornán.

Brazília 6-0-ás győzelemmel jutott a döntőbe, ahol Németország lesz az ellenfele. Ők 2-0-ra győzték le Nigériát Nils Petersen és Lukas Klostermann góljaival. A meccs nem volt olyan sétagalopp, mint a Brazília-Honduras, a győzelmet csak a végén biztosították be egy kontrából. Hiába teljesen más a két keret, mint a 2014-ben egymásnak feszülő válogatottaké, nyilván mindenki a 7-1 visszavágójaként fogja számon tartani az olimpiai döntőt.