Két amerikai úszót a rendőrök leszállítottak a repülőről

2016.08.18. 08:28 Módosítva: 2016.08.18. 09:08

Ahogy arról szerdán folytatólagosan beszámoltunk, Ryan Lochte és három másik amerikai úszó állítólagos kirablása váratlan fordulatot vett, miután előkerült az a videó, amelyen a vasárnap este négy kirabolt úszó látható, amint visszatérnek az olimpiai faluba, átmennek a detektoros kapun, és láthatóan sem fizikai, sem pszichikai jelei nem látszanak, hogy őket nem sokkal azelőtt megfenyegették és kirabolták volna. Az értékeiket is kipakolják a kapunál, az óráik, a pénztárcáik és a telefonjaik is náluk vannak.

Lochte-ék vasárnap azt állították az amerikai olimpiai bizottságnak, hogy rendőregyenruhába öltözött férfiak fegyverrel értékeik átadására kényszerítették őket, magyarul fegyveres útonállók áldozataivá váltak.

A rendőrség nyomozást indított, de már kedden olyan hírek keltek lábra, hogy Lochte-ék történetével valami nem stimmel, no nem mintha egy ilyen rablás Rio de Janeiróban elképzelhetetlen lenne. Lochte-ék útlevelét bevonták, majd szerda este két úszót a hazafele tartó repülőgépről a rendőrök leszállították. 

Kiengedték őket

Az éjjel hatalmas médiaérdeklődés közepette kiengedték a két úszót, akik egyelőre nem nyilatkoztak a helyzetükről.

 

Jack Conger és Gunnar Bentz a két sportoló, akik Lochte-val és James Feigennel együtt szórakoztak Rióban.

A bíróság szerdán elrendelte, hogy Lochte maradjon Brazíliában a vizsgálat lezárultáig, amivel csak az a baj, hogy az olimpiai bajnok úszó már hétfőn hazautazott, így az sem kizárt, hogy a brazil hatóságok majd a kiadatását fogják kérni.