Aliz
6 °C
14 °C

Két amerikai úszót a rendőrök leszállítottak a repülőről

2016.08.18. 08:28 Módosítva: 2016-08-18 09:08:06

Ahogy arról szerdán folytatólagosan beszámoltunk, Ryan Lochte és három másik amerikai úszó állítólagos kirablása váratlan fordulatot vett, miután előkerült az a videó, amelyen a vasárnap este négy kirabolt úszó látható, amint visszatérnek az olimpiai faluba, átmennek a detektoros kapun, és láthatóan sem fizikai, sem pszichikai jelei nem látszanak, hogy őket nem sokkal azelőtt megfenyegették és kirabolták volna. Az értékeiket is kipakolják a kapunál, az óráik, a pénztárcáik és a telefonjaik is náluk vannak.

Lochte-ék vasárnap azt állították az amerikai olimpiai bizottságnak, hogy rendőregyenruhába öltözött férfiak fegyverrel értékeik átadására kényszerítették őket, magyarul fegyveres útonállók áldozataivá váltak.

A rendőrség nyomozást indított, de már kedden olyan hírek keltek lábra, hogy Lochte-ék történetével valami nem stimmel, no nem mintha egy ilyen rablás Rio de Janeiróban elképzelhetetlen lenne. Lochte-ék útlevelét bevonták, majd szerda este két úszót a hazafele tartó repülőgépről a rendőrök leszállították. 

Kiengedték őket

Az éjjel hatalmas médiaérdeklődés közepette kiengedték a két úszót, akik egyelőre nem nyilatkoztak a helyzetükről.

 

Jack Conger és Gunnar Bentz a két sportoló, akik Lochte-val és James Feigennel együtt szórakoztak Rióban.

A bíróság szerdán elrendelte, hogy Lochte maradjon Brazíliában a vizsgálat lezárultáig, amivel csak az a baj, hogy az olimpiai bajnok úszó már hétfőn hazautazott, így az sem kizárt, hogy a brazil hatóságok majd a kiadatását fogják kérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?