Bele fogunk halni a vízbe

2016.08.18. 08:13

Magyarország női vízilabda-válogatottja az első negyed után nem tudta meglepni a nagy favorit Egyesült Államokat, és 14-10-es vereséget szenvedett a riói olimpia elődöntőjében.

„A tervünk megvolt, nyilván a vízben nem sikerült úgy megvalósítani, ahogyan szerettük volna. Az első negyedben jók voltunk, a másodikban volt egy olyan periódus, amikor egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a fizikai fölényükkel" – értékelt Bíró Attila kapitány.

Volt olyan játékos, Seidemann, aki több mint egy mázsás, őt természetesen nem könnyű kikapcsolni, ha valaki 30 kilóval könnyebb.

A 10 gól nem kevés, elégedett vele a magyar szakvezető, egy szoros meccshez extra kapusteljesítmény kellett volna, és zónázásnál még több blokk.

Lelkileg nem érzi, hogy összetörtek volna a lányok, nem csúsztak szét annyira, hogy ne tudnánk megverni az oroszokat.

Az oroszokkal szembeni bronzmeccsünk nem is olyan rég volt. A 2013-as vb-n 10-8-ra győztük le őket, Tóth Ildikó a hajrában csodás gólokat szerzett. Egy év múlva a budapesti Eb-n a negyeddöntőben találkoztunk velük, akkor még fölényesebb volt a siker, hiszen 11-7-re nyertünk.

A 2015-ös vb-n, Kazanyban, vagyis az oroszoknak hazai pályán csoportmeccsen ők voltak a jobbak (11-13), de amikor a két válogatott válogatott az idei Európa-bajnokságon is találkozott, a mieink 11-10-re nyertek a csoportban.

Kasó Orsolya kapus szerint el kell fogadni, hogy ez az amerikai válogatott jobb a magyar csapatnál.

„Tíz gólt dobtunk, az szerintem jó, de a védekezésünk nem állt össze. Nekik elől viszont minden összejött, szorosan fogtak embert, minden labdára odaértek" - mondta a kapus, aki hozzátette, mennek tovább a bronzért.

Bujka Barbara szerint elkövették a szokásos hibáikat, amelyeket az amerikaiak kíméletlenül kihasználtak. A bal kezes center úgy gondolta, nyerhető a pénteki meccs.

Nála sokkal határozottabb foglalt állást Keszthelyi Rita, a csapat kapitánya.

„Bele fogunk halni a vízbe az oroszok ellen. Én innen nem megyek haza érem nélkül. Mindent el fogunk követni. Van két napunk, hogy összeszedjük magunkat. Most kell megmutatnunk, mennyire erősek, és mennyire összetartók vagyunk.”