Dezső
14 °C
27 °C

Az életéért küzd a Rióba bicikliző riporter

2016.08.18. 11:34 Módosítva: 2016-08-18 14:47:32

Charlie Webster, a Sky Sports korábbi riportere mesterséges kómában fekszik és gépek tartják életben egy riói kórházban, írja a Sun. Webster a Ride to Rio nevű jótékonysági kihívást teljesítette, 1300 kilométert tekert Londonból Lisszabonig, majd 1600-at Recife-ből Rio de Janeiro-ig.

Magyarok is bicikliznek Rióba

Három társával a magyar triatlonos Faldum Gábor nevelőedzője is biciklivel tervezték megtenni Rióig az utat. Borbély Miklósék június 20-án indultak.

Vélhetőleg az utóbbi szakaszon támadta meg egy ritka maláriatörzs.

Webster többedmagával teljesítette a kihívást, odaért az olimpia megnyitójára, de már akkor sem nézett ki jól, ám az állapotát a dehidratáció számlájára írták. Nem sokkal később kórházba került és még pár képet is posztolt ki magáról a közösségi oldalakra. Azonban az állapota súlyosbodott, mígnem kiderült, hogy maláriás.

I'm getting there...awful few days with serious infection.

Charlie Webster (@charliewebster) által közzétett fénykép,

A riporter egyik barátja azt monda, hogy Webster ellenőrizte az egészségügyi kockázatokat, de azt mondták neki, hogy nem kell malária elleni gyógyszer azon az útvonalon, ahol biciklizni fog. Mostanra viszont már leálltak a veséi, dialízisre szorul. Segítség nélkül már lélegezni sem tud és mesterséges kómában van. Az orvosok szerint viszont most, hogy tudják a betegsége okát, megkezdik a kezelést és remélhetőleg Webster rendbe jön.