Ennél izgalmasabb nem lehetett volna a kézilabda-elődöntő

2016.08.19. 03:56

A női mezőnyben Franciaország jutott elsőként az olimpiai kézilabda-torna döntőjébe a hollandok legyőzésével, az ellenfelüket a norvég-orosz elődöntőből kapták. 

A norvégok kezdtek jobban, és az első tíz percben két góllal vezettek, aztán viszont az oroszok rákapcsoltak, és általában náluk volt az előny. Tíz perccel a vége előtt már három góllal is mentek, ám a norvégok az 56. percre visszakapaszkodtak, és egyenlítettek 28-28-ra.

Innentől lett csak izgalmas, mert az oroszok tizenöt másodperccel a vége előtt büntetőt kaptak, amit Ilina Jekatyerina belőtt, úgyhogy őrült rohanásba kezdtek a norvégok. Gyorsan végigvezettek egy akciót, aminek a végén a Győrben játszó Heidi Löke épphogy lehalászta a bejátszást, majd bevágta a labdát. A norvégoknak ezzel sikerült kiharcolni a hosszabbítást.  

A női kézilabda-elődöntő hajrája (Oroszország vs. Norvégia)

A kétszer öt perc alatt is főleg a norvégoknak kellett kapaszkodniuk, aztán jött az utolsó perc, amikor 37-37 volt az állás. Harminc másodperccel a vége előtt kapott egy hetest Oroszország, ezt belőtték, úgyhogy a vége megint a norvégokon múlt. 

Tíz másodperccel a befejezés előtt kijátszották a szélsőre a labdát, ám Camilla Herrem egy gyenge ejtéssel próbálkozott, és nem sokkal a hosszú kapufa mellett elment a labda. 

Camilla Herrem gyenge ejtése a kapufa mellett elment

Ezzel eldőlt, hogy az oroszok mennek a döntőbe, 38-37-re nyertek. 

Eredmények, női elődöntő:

  • Oroszország-Norvégia 38-37 (18-16, 31-31) - hosszabbítás után
  • Franciaország-Hollandia 24-23 (17-13)