Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína kiakadt, hogy kiesett az újrafutó amerikai váltó miatt

2016.08.19. 05:29

A kínaiak teljesen kiakadtak azon, hogy a szervezők újrafutást engedélyeztek az amerikai 4x100-as váltónak, amelyik az előfutamban elejtette a botot a mellettük futó brazilok miatt. Az amerikaiak később ellenfelek nélkül futhattak, és a legjobb idővel kiejtették a legjobb nyolcból Kínát. 

A kínaiak felháborodtak, sőt óvtak is, mert szerintük szembe mentek a szabályokkal a rendezők. Kína a pályán, szabályszerűen harcolta ki a továbbjutást. Úgy vélik, az amerikaiak nem a brazilok, hanem saját hibájuk miatt ejtették el a váltóbotot.

Az ellenfél nélküli újrafutás valóban példa nélküli. A kínaiak egyik érve az, hogy egyedül könnyebb futni, hiszen megúszták azt a zavaró tolongást, ami a váltózónában szokott lenni.

A kínaiak mindent megpróbáltak azért, hogy futóik ott legyenek a döntőben. Óvásukba azt is beleírták, hogy az amerikaiak a szabályoktól eltérően nem viseltek egységes mezt futás közben. A helyzet megoldására két javaslatot tettek. Az egyik az, hogy futhasson kilenc váltó a döntőben. Egy öt- és egy négycsapatos futamból döntenék el a sorrendet. Ezekből azonban nem lett semmi, elutasították a fellebbezésüket.