Kéthetes késéssel kapta meg Nigéria az olimpiai felszerelést

2016.08.20. 03:01

Csak az olimpia 13. napján, vagyis majdnem kéthetes késéssel kapták meg a nigériai sportolók az olimpiai sportfelszerelésüket, tudta meg a BBC. Az ok egyszerű: a nigériai sportminisztérium annyira szigorúan bánt az olimpiára elkülönített kerettel, hogy előre csak a napi fejadagot adták oda a sportolóknak.

Mivel késve fizettek a felszerelésekért, ezért azokat a sportolók is késve, csütörtökön kapták meg. Addigra viszont az érem nélkül álló ország legtöbb sportolója már befejezte a szereplést.

De nem csak a sportfelszereléseket, hanem a bevonulóruhákat is csak csütörtökön kapták meg, így a záróünnepségen már a hivatalos ruhában lehetnek. A nyitóünnepségen láthatóan más ruha volt a nigériai sportolókon, mint Londonban, de hogy honnan szereztek egységes ruhát, azt nem tudni.

A nigériai futballválogatott is anyagi gondokkal kezdte az olimpiát. Nekik ugyan volt friss szerelésük a privát mezszponzor miatt, de csak órákkal az első meccsük előtt érkeztek meg Rióba. Egy japán plasztikai sebész, Takaszu Kacuja 200 ezer dollárt ajánlott fel nekik, sőt, a játékosok is kapnak fejenként 10 ezer dollárt, amennyiben megnyerik a szombati bronzmeccset Honduras ellen.