Kozák: Ez az utóbbi évek munkájának koronája

16
2016.08.20. 15:18

A női kajaknégyes fantasztikus futammal lett olimpiai bajnok szombat délután, majdnem egy teljes másodpercet vertek a második németekre.

Az olimpiai bajnoki cím megszerzése után az M4-nek nyilatkozott a győztes egység. Szabó Gabriella arról beszélt, hogy most nem is érezte annyira a csatát, mint a középfutamban, annyira a társaira figyelt, és egy tökéletes pályát akart menni. Ez volt a célja Fazekas-Zúr Krisztinának is, aki a maximumot akarta kihozni magából, és minél tökéletesebben teljesíteni a döntőben. 

Kozák Danuta egyéni és páros után négyesben is olimpiai bajnok lett, ez korábban senkinek nem sikerült. Azt mondta, hogy még fel sem fogta ezt az egészet, és a győzelem után visszagondolt a felkészülésre is.

Kaptam egy jó klubot, és nagyon jól sikerült az utóbbi négy évem. Tavaly volt egy kis megingás, abból fel tudtam szívni magam, és olyan évet hoztam össze, aminek ez volt a koronája.

Csipes Tamara először szerzett olimpiai bajnoki címet: "Mondták a lányok, hogy üdv a klubban! Tizenhat éve ezért dolgozom, de tavaly októberben elkezdtem egy olyan munkát, ami jóval keményebb volt, mint az eddigiek." A mostani győzelemmel Csipes Tamara megismételte édesapja, a mostani négyesben felkészítésében is szerepet vállaló Csipes Ferenc sikerét, aki 1988-ban, Szöulban a férfi kajaknégyessel győzött 1000 méteren.

A női kajaknégyes Magyarország nyolcadik aranyérmét szerezte a riói olimpián.