Neymar megnyerte Brazíliának az olimpiát, visszavágtak Németországnak

2016.08.21. 01:38
Szép meccsel búcsúzott a futball az olimpiától, sőt, még drámai is lett. Brazília-Németország 1-1, tizenegyesekkel 5-4.

Nem a futballtorna volt a kedvenc az olimpián, de remek kis döntővel búcsúzott a sportág a játékoktól: Brazília játszott Németországgal. Mint két éve a vb elődöntőjében, amikor a németek 7-1-re győztek. Nagy visszavágást ígértek a brazilok a Maracanában rendezett meccsre.

Ez elmaradt, mert a 90 és a 120 perc is 1-1-re végződött. Neymar a 27. percben óriási szabadrúgásgólt rúgott, amit úgy ünnepelt meg, ahogy Usain Bolt szokott, bemutatta a híres beállást.

A brazilok valamivel jobbak voltak, de a szünet után megnyomták a németek, és az 59. percben össze is jött az egyenlítés. Pofás akció futott a jobb oldalon, Max Meyer egyből lőtte be a labdát, Wevertontól bravúr lett volna a védés.

A továbbiakban a brazilok egyre jobban nyomtak, Felipe Anderson kétszer is megnyerhette volna, de Horn védett, vagy a védők blokkoltak. A bő 90 perc alatt nem esett több gól, jöhetett a hosszabbítás, aztán abban sem találtak be, így kezdődhettek a tizenegyesek.

A német nagyválogatott egyszer veszített a történelemben tizenegyesekkel, az 1976-os Európa-bajnoki döntőben, amikor Panenka rúgta a csehszlovákoknál.

Most is tökéletesek voltak a negyedik rúgóig, ahogy a brazilok is, az első nyolc tizenegyes bement. Akkor állt oda a német Petersen, de erős, ám helyezetlen lövését fogta Weverton.

Ki jött utolsónak a braziloknál? Neymar, ki más, a lábában volt Brazília első olimpiai futballtorna-győzelme, ráadásul hazai pályán: biztosan helyezte a bal felsőbe, megnyerték az olimpiát.

Mindenki sírt, Neymar zokogva omlott össze, a kapitány is elsírta magát, a 80 ezer néző pedig olyan mámorba került, mint a karnevál idején szokott. Neymar ha eddig nem volt mindenkinél az ország hőse, mostantól biztosan az lesz, ő lőtte a gólt a 120 perc alatt, és ő vágta be az utolsó, győztes tizenegyest.