Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Putyin két kézzel szórja a BMW-ket, amikor az olimpiai érmesekkel találkozik

2016.08.25. 12:17 Módosítva: 2016.08.25. 19:50

Oroszországba is hazatértek az orosz olimpiai csapat tagjai, Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön, a Kremlben fogadja az érmeseket. Ők sem lesznek kevesen, 19 aranyéremmel, 18 ezüsttel és 19 bronzzal a negyedik helyen végeztek a riói olimpiai éremtáblázaton az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kína mögött.

A 280 orosz olimpikon közül 107 nyert érmet, írja az MTI, amely arról is beszámolt, hogy  az olimpiai bajnokok BMW X6-ost, az ezüstérmesek BMW X5-ös, a bronzérmesek pedig BMW X3-as gépkocsit kapnak az orosz államtól.

  • Más országok olimpikonjainak a jutalmazásáról itt írtunk.

Az orosz sportolókra lelkére ráfér az ápolás, gyakorlatilag mindegyiküket a dopping gyanúja lengi körül, hiszen kiderült, állami szinten segédkeztek és működtették a doppingprogramot, amihez a titkosszolgálat is asszisztált, ezért illetve a szocsi olimpián vett vérminták újratesztelésénél kibukott doppingesetek miatt a nyári olimpiáról a komplett atlétacsapatot, a súlyemelőket, úszókat illetve a paralimpiáról a teljes orosz küldöttséget eltiltották.

A napokban az orosz sportvezetés erőtlen kísérletet tett annak bizonyítására, hogy a pozitív doppingtesztek megsemmisítését, elhallgatását nem is ők, hanem a nemzetközi doppingellenes szervezet rendelte el.