Nem fogott kezet Hosszú Katinkával a sportállamtitkár, véletlen

2016.08.29. 10:39

Még szerdán, a riói olimpikonok fogadásán készült az a felvétel, amin látszik, amint Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár gratulál az olimpián aranyérmes női kajaknégyesnek és a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának.

Illetve Szabó Tünde Hosszúnak nem gratulál. Valójában a dolog senkinek nem tűnt fel, Borkai rendben átadta, amit át kellett adnia, és láthatóan nincs hiányérzete az úszónőnek sem.

A kérdés persze felmerült, hogy véletlenül maradt-e ki Hosszú, és mint hétfőn kiderült, igen.

“Még a feltételezés is messze áll tőlem, hogy ne gratuláljak Katinkának, akivel közvetlenül dolgozhattam az Úszó Szövetség főtitkáraként, mellett nagy tisztelője is vagyok neki és családjának! A színpadon (amit szerencsére a képernyőn nem lehetett észre venni) az egyik bajnoknőnk (Szabó Gabriella) rosszul lett, én az ő virágcsokrát fogtam éppen, azt neki kellett volna átadnom. Ezért mivel Katinka a legvégén állt a sornak, mire visszamentem volna Hozzá, már ezt a kamerák előtt a színpadon nem tehettem. Természetesen az esemény előtt és után, – de szerencsés vagyok -, és e mellett minden egyes olimpiai száma és fantasztikus eredménye után személyesen gratulálhattam neki Rióban is!” - adott ki írásos közleményt Szabó Tünde.