Paralimpia: a jegyek 60 százalékát adták el

2016.09.05. 17:43

A belépők hatvan százaléka kelt el vasárnapig a szerdán kezdődő Rio de Janeiró-i paralimpiára, de a jelenlegi másfél milliós szám végül a kétmilliót is elérheti, írja az MTI.

A szervezőbizottság hétfőn jelentette be, hogy a rendelkezésre álló 2,5 millió jegy közül másfél milliót vettek meg. Néhány versenyszám döntőjén biztosan telt ház lesz, pedig két hete még attól lehetett tartani, hogy több helyszínen üresek maradnak a lelátók, hiszen augusztus közepéig a belépőknek csupán a 12 százalékát értékesítették.

A Brazil Paralimpiai Bizottság (CPB) elnöke arra számít, hogy végül a jegyek több mint nyolcvan százaléka gazdára talál majd. Andrew Parsons elmondta: kétmillió darab értékesítése a céljuk.

„Garantálom, hogy szinte minden nap lesznek dobogós brazil versenyzők, ezért fontos, hogy hazai szurkolók is legyenek a lelátókon. Biztos vagyok benne, hogy akik kilátogatnak, látni fogják, milyen hihetetlen dolog a parasport" - közölte.

Az elnök hozzátette: az finanszírozással sem lesz baj, mert a szövetségi kormány elkezdte a szervezők által kért 250 millió real (21,2 milliárd forint) átutalását.