Tavaly visított a fájdalomtól, most már hat órát játszik

2016.09.05. 22:26

A szerdán kezdődő riói paralimpián induló hatfős magyar asztalitenisz-válogatott egyetlen női tagja, Arlóy Zsófia azt mondta: várja is, meg nem is a csütörtöki rajtot, mert maximalista, és ezért mindig úgy érzi, még nem áll eléggé készen a játékra.

Az MTI-nek a sportoló elmondta: nagyon mélyről indult, miután tavaly volt egy gerincsérve, amelyből nagyon sokáig úgy tűnt, hogy nem is tud visszajönni. „De aztán hála sok-sok embernek, úgy tűnik, hogy teljesen rendbejöttem. Ha visszagondolok arra, hogy tavaly ilyenkor még a földön fetrengve visítottam a fájdalomtól, most pedig végig tudok játszani akár hat órát is, akkor azt hiszem, elmondhatom, hogy nagyon-nagy utat jártam be. Ebbe a riói felkészülésbe mindent beletettünk, meg még egy picit" – mondta Arlóy Zsófia.

A magyar pingpongos kategóriájában, az S8-asban nyolc induló lesz – a küzdelem már az első versenynapon, csütörtökön megkezdődik –, a játékosokat két négyes csoportra osztják, és az első két-két helyezett jut az elődöntőbe.

„Már az is egy csoda, hogy itt lehetek" – mondta az esélyekkel kapcsolatban a magyar játékos, aki a hetedik a rangsorban. Hozzátette: azzal lenne elégedett, ha tudná azt játszani, amit tud. „Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég" – jelentette ki.

Elárulta, hogy furcsa érzés egyedüli lánynak lenni a csapatban, nagyon sajnálja, hogy Bicsák Bettina, akivel sok versenyt végigjátszottak együtt, nem jutott ki Rióba. „Jó lett volna, ha itt is együtt tudunk játszani, reméljük, majd Tokióban így lesz."