Orbán gratulált Szlovákia olimpiai ezüstérmes kajakosainak

2016.09.08. 14:47

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a riói olimpián ezüstérmet szerzett szlovákiai férfi kajaknégyes magyar tagjainak és edzőjüknek – a gratuláló leveleket Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át a felvidéki Somorján, írja az MTI.

A Vlcek Erik, Tarr György, Linka Tibor és Denis Mysák alkotta kajaknégyes Likér Péter edző vezetésével 1000 méteren szerzett ezüstérmet Rióban, megelőzve a cseh négyest és nem sokkal maradva el a németektől. A csapat, melynek három tagja és edzője is felvidéki magyar, 2015-ben állt össze, és 1000 méteren aranyérmet szerzett a milánói világbajnokságon.

02
Fotó: Huszti István / Index

„Nagyon szeretném megköszönni a miniszterelnök úrnak, hogy így gondolt ránk, mert a szlovák köztársasági elnök a mai napig még csak sem fel sem hívta a fiúkat, amit szégyellek is bevallani" – mondta Likér Péter a gratuláló levél átvétele után. Megköszönte, hogy szlovákiai síkvizes kajak-kenu pálya híján Szolnokon készülhetett a csapatuk.

„Nagyon meglepődtem és jólesett, annál is inkább, mert van egy nevelt lányom, aki ugyancsak kajakozik, de ő Magyarországon, és ez a megbecsülés nagy dolog neki is" – mondta a gratulációra reagálva Tarr György, a kajaknégyes legidősebb tagja. Bár korábban felmerült, hogy Magyarországért  versenyezne, végül úgy döntött, szülőföldjén fejezi be karrierjét, de lánya kajak-kenus jövőjét a jobb körülmények miatt már Magyarországon szeretné építeni.

Likér Péter az eredményről azt mondta: úgy mentek ki az olimpiára, hogy szerettek volna aranyat szerezni, de a győztes német csapat nagyon jó formában volt, és nem követett el hibát, így nem lehetett legyőzni őket.