Paralimpia: a pingpongos Csonka András nyerte első meccsét

2016.09.08. 17:15

Az asztaliteniszező Csonka András győzelemmel kezdett a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, a többi magyarnak kevésbé sikerült jól a debütálás.

A hatfős asztalitenisz-válogatott tagjai közül az S8-as kategóriájú Csonka, Zborai Gyulak és Arlóy Zsófia korán kezdett.

A nyitányon Zborai gyorsan 3-0-ás vereséget szenvedett az mezőny legerősebb játékosától, az első helyen kiemelt ukrán Viktor Dudihtól, majd így járt Arlóy is a német Juliane Wolf ellenében, igaz, az ő meccse jóval szorosabb volt, egy szettet be is tudott gyűjteni. A legjobb négybe jutást kitűző Csonka ugyanakkor magabiztos győzelemmel kezdett, 17 perc alatt 3-0-ra verte a hazai közönség előtt szereplő Luiz Filipe Guarnieri Manarát.

„Ilyen magabiztosan talán még egyetlen versenyen sem kezdtem, jól ment a játék" - mondta az MTI-nek a magyar játékos. „Este a svéd Linus Karlsson ellen valószínűleg több kell majd, de legutóbb őt is legyőztem, így bizakodó vagyok."

A korábbi negyedik, ötödik és hatodik helyek után ötödik paralimpiáján éremszerzésben reménykedő Berecki Dezső (S9) a négy éve egyesben és csapatban is aranyérmes kínai Ma Linnel kezdett, s nem igazán tudta megnehezíteni nagynevű ellenfele dolgát. A vége 3-0 lett "oda".

A kerekesszékes Major Endre (S1) és az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter délután kezdi meg szereplését a Riocentro 3-as Pavilonban, Csonka és Arlóy pedig még az esti programban is asztalhoz lép.

A hármas, illetve négyes csoportokból az első két-két helyezett jut majd tovább a kieséses szakaszba.

Az úszó Illés Fanni (S6) 100 méter háton ötödik, azaz utolsó lett 1:38.64 perces eredménnyel, így nem jutott az esti döntőbe, összesítésben tizedik helyen zárt. Az előfutamát a kínai Szung Ling-ling nyerte 1:24.66 perces világcsúccsal.

Kézdi Réka (S5) 200 méter gyorson 3:36.70-es idővel hatodik lett futamában, ez sem volt elég ahhoz, hogy este döntőt úszhasson. Illés Fannihoz hasonlóan ő is tizedik lett összesítésben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla