Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt egy kerékpárversenyző a paralimpián

2016.09.17. 23:01

Kórházba szállítás után meghalt Bahman Golbarnezad iráni parakerékpáros a riói olimpia szombati versenynapján.

A C4-5-ös kategóriában szereplő, 48 éves Ázsia-bajnok a mezőnyversenyben az egyik lejtőn bukott, súlyos fejsérüléseket szenvedett. Azonnal kórházba szállították, ám néhány órával később elhunyt, írja az MTI. A brazil Globo értesülései szerint a kerékpáros a mentőben szívrohamot kapott, és ez okozta a halálát.

622 c659abbc-ba9c-31c4-8ed9-687cb8f934f1.png

A baleset körülményeit vizsgálják. A riói pálya az épeknek is sok gondot okozott, a férfi és a női mezőnyversenyben is sokan megsérültek.

Az iráni 2002 óta kerékpározott, ez volt a második paralimpiája, 2012-ben a 23. helyen végzett. Rióban a szerdai időfutamon a 14. lett.

Az olimpiai faluban a haláleset miatt félárbócra eresztik a paralimpiai zászlót, a vasárnapi záróünnepségen egyperces néma tiszteletadással emlékeznek majd meg Golbarnezadról.