A női tőrcsapat is ezüstöt szerzett a paralimpián

2016.09.17. 09:01

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású magyar válogatott ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók tőr csapatversenyében a riói paralimpia pénteki napján, miután a döntőben 45-28-ra kikapott Kínától, jelenti az MTI.

Az együttes útban a döntőig legyőzte a fehéroroszokat (45-23-ra), kikaptak a favorit kínaiaktól (45-34-re), az elődöntőben pedig elképesztő izgalmak végén verték a hongkongiakat 41-40-re.

A döntőben a jóval esélyesebb kínaiak végig magabiztosan vezettek, az első kör végén 15-3-ra mentek, a másodikban ugyan javult a magyar csapat, de csak 30-14-gyel tovább nőtt a külünbség. A harmadikat már majdnem döntetlenre hozták, de így is Kína lett az olimpiai bajnok.

„Leírhatatlan érzés, hogy ilyen nagyot sikerült teljesítenünk, még nem is fogtam fel igazán - nyilatkozott az MTI-nek Hajmási Éva. - Nagyon egységesek vagyunk, sok a munka mögöttünk, mind a páston, mind a magánéletben összetartóak, barátnők vagyunk.”

A női tőrcsapat a magyar küldöttség 18. érmét nyerte Rióban, egy arany, nyolc ezüst és kilenc bronz az eddigi mérleg. Pénteken az úszó Tóth Tamás a magyar csapat első aranyát szerezte, a futó Biacsi Ilona ezüstérmes lett 1500 méteren, mellettük Vereczkei Zsolt nyert még egy bronzérmet.