Jenő
-3 °C
6 °C

Méterekkel a cél előtt kenődtek fel a korlátra, a nevető harmadik nyert

2016.09.17. 20:28

A paralimpia C4-5 kategóriájú országúti versenyének nem lehetett volna tragikusabb véget írni, a céltól pár méterre, hajrá közben bukott az élen álló két versenyző, aztán az első helyet a mögöttük guruló Daniel Abraham Gebru szerezte meg.

A 84 kilométeres verseny célegyenésben az ukrán Jehor Dementyev és az ausztrál Alistair Donohoe küzdött egymással mindenféle értelemben. A pozícióharcban egymásnak feszültek, és ebből lett a bukás, az ukrán felkenődött a kordonra, majd az aszfaltra esett. Az ausztrál előre repült, a célvonaltól egy-két méterre feküdt. 

Nem sok esélyük volt, hogy reagáljanak, Gebru túl közel volt hozzájuk, csak át kellett gurulnia a célvonalon. Donohoe még megpróbált menteni, átszaladt a célvonalon, de ez nem sokat ért. A kerékpározás szabályai szerint kerékpárral együtt kell beérni. 

Az ausztrál végül ötödik lett, míg Dementyevet kizárták a baleset okozásáért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?