Bácsi Péter

D KOS20160727002
2016.08.13. 09:14
  • 75 kg
  • Legjobb eredménye: világ- és Európa-bajnok (2014),
  • Legutóbbi eredménye: helyezetlen (2015, vb)

Későn érő típus. 33 éves már, de mivel 24 évesen lett válogatott, és korábban nem sanyargatta a szervezetét, ezért biztosan nincs kiégve. Könnyebbség, hogy a súlyhatár egy kilóval feljebb ment, de neki is nehéz utolsó napokat kell majd átélnie, hogy 75 kiló alá menjen. Ugyanabban az évben, 2014-ben, megnyerte az Eb-t és a vb-t is, ami óriási dolog, Farkas Péternek sikerült például a 92-es barcelonai olimpia előtt.”

Nagyon sűrű a súlycsoportja, az afrikaiak is erősek, ezt más kategóriáról nem mondhatjuk el. Az eddigi két olimpiája nem sikerült jól, nyolc éve megnyert bronzmeccset veszített és lett ötödik, négy éve megsérült, pedig akkor is kirobbanó erőben volt.  Klubedzője lett a kapitány, Sike András, sokat foglalkoznak azzal, hogy a forrófejűségét kezeljék. A címei arra utalnak, hogy jó úton járnak.

A legfontosabb nála, hogy egy megnyert meccset nem kell mindenáron még jobban megnyerni, olykor elég csak kevesebbet kockázatot vállalva védekezni.

„Valami azt súgja, van már annyira rutinos, hogy nem fog már hülyeséget csinálni a nagy rohanásban. Mert azt ő is látja, érzi, hogy neki ez az utolsó olimpiai esélye. Mindenkit megvert már, az orosz címvédő Vlaszovot is például. Ha egy átlagosnál jobb napot fog ki, már akkor is érmes lehet. Ha tökéleteset, akkor megállíthatatlan” - mondta Bacsa Péter, a szövetség szakmai alelnöke.