Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Eb-győztes súlyemelő abbahagyja és villanyszerelő lesz

2017.02.11. 15:31

Soóky Gergely a Nemzeti Sportnak elismerte, reménytelen a súlyemelés hazai helyzete, ezért ugyan tavalyelőtt a 23 év alatti 62 kilósok között Európa-bajnok volt, abbahagyja.

„A 2015-ös houstoni vébé óta, amikor azt láttam, hogy nemcsak az ázsiaiak és a kelet-európaiak, hanem a nyugat-európaiak is elhúztak tőlünk, csak úgy pattogtak a súllyal” – indokolta meg, miért lett elege.

Soóky az olimpiára nem jutott ki, oda csak az ólomsúlyú Nagy Péter szerezte meg a kvótát.

Szombaton a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) közgyűlését nem érdekelte, hogy a versenyző panaszkodott. Dobos Imre elnök 97 százalékos támogatással elnök maradhatott, kihívója sem volt.

Holott a nemzetközi szövetség magyar elnöke, Aján Tamás korábban éles kritikát fogalmazott meg vele szemben, és sosem cáfolták azt a hvg cikket, amelyik arról ír, négy osztályt végzett csak el.