Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Póta Georgina hongkongit vert, World Tourt nyert

2017.02.19. 16:57

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a második helyen kiemelt magyar, svéd duó előbb egy indiai riválist, majd egy tajvanit vert 3-0-ra, s a vasárnapi fináléban az elsőként rangsorolt hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettős volt az ellenfele. Az ázsiai rivális kétszer is vezetett, de Pótáéknak mindkétszer sikerült egyenlíteniük, a döntő szettben pedig már ők irányítottak.

A magyar, svéd páros tavaly szeptemberben, Csehországban már nyert WT-verseny, idén januárban, Budapesten pedig ugyancsak döntőt játszhatott, akkor azonban kikapott.

"Nagyszerű érzés World Tour-viadalt nyerni. Nagyon boldogok vagyunk. Az életben is jó barátságot ápolunk, ez a siker nagyon sokat jelent nekünk!" - mondta az újdelhi diadal után Póta és Ekholm, akik összesen ötezer dollárt kaptak sikerükért.

Póta Georgina egyesben harmadik kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott, ez 2200 dollárt jelentett számára, így összesen 4700 dollárral (1,36 millió forint) zárt. Az Újdelhiben zajló torna 150 ezer dollár összdíjazású.

Női páros, döntő:

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 2.)-Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 1.) 3-2 (-9, 3, -5, 12, 8)