Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amikor az Arsenal ellen az amatőr cserekapus viszi el a show-t

2017.02.21. 08:59 Módosítva: 2017-02-22 07:04:15

Az Arsenal megmentett valamit a Münchenben ledarált önbecsüléséből, és 2-0-ra legyűrte az ötödosztályú Sutton csapatát a FA-kupában. A vendégek Lucas Perez góljával szereztek a vezetést az első félidő közepén, majd az 55. percben Theo Walcott is betalált, az otthon játszó Sutton erejéből pedig végül még a szépítésre sem futotta, csak egy nagy kapufára. Ám mindez teljesen másodlagos ahhoz képest, amit a Sutton – eddig is ikonikusnak számító – cserekapusa a padon művelt.

Már amikor a Sutton bejutott az ötödik fordulóba, az internet tele volt Wayne Shaw fotóival, mert a kapust sokak szemében megtestesítette az a FA-kupa varázsát. Szó szerint.

Mint kiderült, a 45 éves, és – az angol lapok szerint – 145 kilós kapus nagy álma volt, hogy akárcsak egy percet is az Arsenal ellen védhessen. Ez sajnos nem jött össze, ám a halhatatlanság igen. Amikor kiderült, hogy a harmadik cserével sem őt állítja be az edző, csalódottságában előkapott valahonnan egy méretes pitét, és a kispadon ülve betolta. Teljesen igaza volt, minek koplalt volna tovább.

Frissítés: Össze vagyunk törve. Lehet, hogy az egész piteevés egy fogadási csalásnak álcázott reklámkampány része. A mérkőzés erejéig a Sutton alkalmi szponzorává előlépő Sun Betts fogadóirodánál ugyanis arra is lehetett tenni, hogy Shaw a mérkőzés alatt megeszik egy pitét. Az esemény 8 az 1-hez fizetett. A kapus a meccs után bevallotta, hogy tudott erről, és ennek tudatában, poénból ette meg a pitét, amit a félidőben vett magához. Bár Shaw szerint maga és csapattársai nem fogadtak a piteevésre, a kapus azt is elmondta, hogy a haverjai és a szurkolók közül viszont többen is így tettek, ő pedig örül, hogy legalább visszanyerték a jegy árát.

Paul Doswell, a Sutton United edzője kifejezetten csalódott volt, hogy Shaw ekképpen irányította magára a figyelmet, és mint elmondta, egyáltalán nem lenne meglepve, ha a kapus fogadott volna magára.


Frissítés 2: Shaw a piteevés miatt elhagyja a klubot. Doswell elmondta, a vezetőséggel együtt úgy érezték, hogy komoly büntetést kell kiszabniuk játékosukra, mivel már nyomozás is indult a fogadások miatt, ám a cserekapus végül maga ajánlotta fel, hogy távozik. Az edző arról is beszélt, hogy ő és a csapatból mindenki más le van törve, több játékos elsírta magát a hír hallatán.