Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Amikor az Arsenal ellen az amatőr cserekapus viszi el a show-t

2017.02.21. 08:59 Módosítva: 2017-02-22 07:04:15

Az Arsenal megmentett valamit a Münchenben ledarált önbecsüléséből, és 2-0-ra legyűrte az ötödosztályú Sutton csapatát a FA-kupában. A vendégek Lucas Perez góljával szereztek a vezetést az első félidő közepén, majd az 55. percben Theo Walcott is betalált, az otthon játszó Sutton erejéből pedig végül még a szépítésre sem futotta, csak egy nagy kapufára. Ám mindez teljesen másodlagos ahhoz képest, amit a Sutton – eddig is ikonikusnak számító – cserekapusa a padon művelt.

Már amikor a Sutton bejutott az ötödik fordulóba, az internet tele volt Wayne Shaw fotóival, mert a kapust sokak szemében megtestesítette az a FA-kupa varázsát. Szó szerint.

Mint kiderült, a 45 éves, és – az angol lapok szerint – 145 kilós kapus nagy álma volt, hogy akárcsak egy percet is az Arsenal ellen védhessen. Ez sajnos nem jött össze, ám a halhatatlanság igen. Amikor kiderült, hogy a harmadik cserével sem őt állítja be az edző, csalódottságában előkapott valahonnan egy méretes pitét, és a kispadon ülve betolta. Teljesen igaza volt, minek koplalt volna tovább.

Frissítés: Össze vagyunk törve. Lehet, hogy az egész piteevés egy fogadási csalásnak álcázott reklámkampány része. A mérkőzés erejéig a Sutton alkalmi szponzorává előlépő Sun Betts fogadóirodánál ugyanis arra is lehetett tenni, hogy Shaw a mérkőzés alatt megeszik egy pitét. Az esemény 8 az 1-hez fizetett. A kapus a meccs után bevallotta, hogy tudott erről, és ennek tudatában, poénból ette meg a pitét, amit a félidőben vett magához. Bár Shaw szerint maga és csapattársai nem fogadtak a piteevésre, a kapus azt is elmondta, hogy a haverjai és a szurkolók közül viszont többen is így tettek, ő pedig örül, hogy legalább visszanyerték a jegy árát.

Paul Doswell, a Sutton United edzője kifejezetten csalódott volt, hogy Shaw ekképpen irányította magára a figyelmet, és mint elmondta, egyáltalán nem lenne meglepve, ha a kapus fogadott volna magára.


Frissítés 2: Shaw a piteevés miatt elhagyja a klubot. Doswell elmondta, a vezetőséggel együtt úgy érezték, hogy komoly büntetést kell kiszabniuk játékosukra, mivel már nyomozás is indult a fogadások miatt, ám a cserekapus végül maga ajánlotta fel, hogy távozik. Az edző arról is beszélt, hogy ő és a csapatból mindenki más le van törve, több játékos elsírta magát a hír hallatán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!